Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da TEMA Vakfı adına ağaçlandırma sahası kurulacak

TEMA Vakfı Aksaray İl

TEMA Vakfı Aksaray İl Temsilcisi Raziye Kayan, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ndan da destek sözü aldıklarını ifade ederek, Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü ile görüşmelerinin devam ettiğini ve Aksaray’da TEMA Vakfı adına bir ağaçlandırma sahası kurulacağını söyledi.

TEMA Vakfı Aksaray İl Temsilcisi Raziye Kayan, Tema Vakfı Aksaray Merkez İlçe Sorumlusu Aydın Koçak ve İl Yöneticisi Sevda Akkurt, TEMA Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.
İl Temsilcisi Raziye Kayan, “Vakfımız Rahmetli Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit’in emaneti olarak, bizim için çok önemli bir alanda hem yıllardır sürdürdüğü politika ve hedef bazında hem de gerçekten bu işi bilinçle yapma aşamasında kendisini çok güçlendirmiştir. Bir milyonu geçkin gönüllüsü olan bir vakıf. Gönüllü sayımız Eylül ayı itibariyle de bir milyon 80 bin sayısına ulaştı. Aksaray’da da 2 bin civarında bir gönüllüye sahibiz.” dedi.
TEMA VAKFI ÇOK GÜZEL EĞİTİM MATERYALLERİ SUNUYOR
Bu yıl Aksaray’da yapacakları eğitim programlarında bine yakın öğrenci hedefleri olduğunu ifade eden Kayan, “35 sınıfımız eğitimlerimize başvurdu. Bu öğretmenlerimiz bizim aracılığımızla bir eğitime tabi tutuluyorlar. Eğitimler internet üzerinden e-TEMA ile de destekleniyor. TEMA Vakfı çok güzel eğitim materyalleri sunuyor. Öğretmenlerimiz aracılığı ile Mayıs ayına kadar sınıflarında öğrencileri ve velileri ile sınıflarında doğa, çölleşme, iklim değişikliği gibi konular içerisinde bir farkındalık ve bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda sağ olsunlar Aksaray’daki öğretmenlerimizde çok kıymetli bir destek veriyor bize. Duyuruya çıktığımızda çok hızlı bir şekilde başvurularımız aldık.” şeklinde konuştu.
AKSARAY ADINI GÖRDÜĞÜMÜZDE DAHA ÇOK BAĞIŞ VE DESTEK ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ
Aksaray halkının da TEMA Vakfı’nı biraz tanımasını istediklerini ifade eden Kayan, “Yerelde kendimizi göstermek duyurmak faaliyetlerimizde bulunmak amacındayız. Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu’da destek vereceklerini belirttiler. TEMA Vakfı adına gerekli protokoller imzalanarak bir TEMA Vakfı adına Aksaray Orman İşletme Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. ağaçlandırma alanı elde ettiğimizde, TEMA Vakfı artık internet üzerinden bağış alan bir vakıf olduğu ve bağış yaparken bölge seçildiği için Aksaray adını gördüğümüzde daha çok bağış alacağımıza ve destek alacağımıza inanıyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.
Haber: Ağustos GERÇE