Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da ‘Tarla Günü’ etkinliği düzenlendi

Aksaray Ticaret ve Sanayi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, “Yerli, Yeni Tescilli, Kuraklığa Dayanaklı Buğday ve Arpa Çeşitlerinin Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında Tarla Gününe katılım gösterdi.
Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün önderliğinde düzenlenen ” Yerli, Yeni Tescilli, Kuraklığa Dayanaklı Buğday ve Arpa Çeşitlerinin Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması” projesine ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ve ATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Birliği Başkanı Fatih Güneş katıldı.

       
Programa katılanlar arasında, Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Sağlık İl Müdürü Dr. Abdullah Güleç, birçok protokol üyesi ve Sultanhanı vatandaşları katıldı.
Tarla günü kapsamında bir araya gelen heyet, tarım alanında üreten bir ülke ve şehir olma yolunda yapılan çalışmalar doğrultusunda daha ileriye gitmek adına proje dahilinde konuşma yapıldı. Çiftçilere yönelik doğru sulama hususunda bilinçlendirme yaparak iklim değişikliği ve kuraklığa karşı mücadeleden bahsedildi. Yerli üretim olarak buğday ve arpa olan ihtiyaçlar göz önüne serildi. Üreticileri tarımda bilinçlendirme ve üretimlerini artırma konusunda bir sunum yapıldı.
ATSO Başkanı Koçaş, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haber: Fatma Altınok