Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Tarımın Sesi: Ziraat Odası Başkanı Koçak’tan Gübre Atma Çağrısı!”

Aksaray Ziraat Odası Başkanı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, arpa ve buğdaylarda üst gübre atma zamanı olmasından dolayı açıklamalarda bulundu.

Bu yıl mevsim normallerinin üstünde seyreden bir hava koşullarının olmasından dolayı kar veya yağmur yağışının yaşanmaması çiftçileri tedirgin etti.

Başkan Koçak, “Bu yıl maalesef istediğimiz ölçüde beklediğimiz kar yağışlarımız olmadı yağışlarımız da istenecek düzeyde değil” ifadesini kullandı.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak yaptığı açıklamasında; “Yeni bir üretim sezonuna tüm çiftçi ve üreticilerimiz ile birlikte Merhaba. Bu yıl maalesef istediğimiz ölçüde beklediğimiz kar yağışlarımız olmadı yağışlarımız da istenecek düzeyde değil. Şubat ayının bitimi Mart ayının başlamasına günler kala üreticilerimiz tarlaların yolunu tutmaya başladı dolayısı ile tarlalara gübre atma mesaimizde başlamış oldu” dedi.

Koçak konuşmasının devamında “Bu yıl biz çiftçiler artan maliyetler karşısında biraz zorlanacak olsak ta inşallah kaliteli ve bol rekolteli ürünler alıp ısrarla üretmeye devam edeceğiz. Ben tüm üretici ve çiftçilerimiz için hayırlı bereketli bol hasatların yapılacağı bir yıl olmasını temenni ediyorum.  Ürünleriniz bol kazançlarınız bereketli olsun inşallah” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Altınok