Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY’DA TARIM PLATFORMU SEÇİM KARARINI DESTEKLEDİĞİNİ AÇIKLADI

cumhurbaşkanı receptayyip erdoğan’ın milliyetçi

cumhurbaşkanı receptayyip erdoğan’ın milliyetçi hareket partisi (mhp) genel başkanı devlet bahçeliile yaptığı görüşmesinin ardından 24 haziran’ı seçim tarihi olarakaçıklamasının ardından aksaray’da tarım platformu da bir açıklama yaparakseçimlerin ülkeyi huzura kavuşturacağını söylediler.

aksaray ticaretborsası’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan ticaret borsası başkanı hamitÖzkök, “biz tarım platformu ve sivil toplum örgütü başkanları olarak ülkemizinbaşta afrin operasyonu, suriye’deki yaşanan gelişmeler ve çevremizdeki olumsuzşartları da göz önünde bulundurarak, türkiye’nin bölge ülkelerinde umutolduğunu, türkiye’nin lideri olan sayın cumhurbaşkanımızın da mazlumların dili,sesi olma yönünde verdiği gayret üzere açıklanan seçim tarihini destekliyoruz.avrupa ve amerika ülkelerindeki birçok emperyalist güçler ülkemiz üzerindebüyük düşünceler gerçekleştiriyor. bizde bu konuda iş dünyası olarak türkiye’deşu an itibari ile önümüzü görmek istiyoruz. ekonomide dolar ve euro’nunyükselmesi, iş dünyasının yarın için yatırım yapmasında güçlük çıkartmıştı. ama24 haziran’da seçimin açıklanması itibari ile hemen aynı anda piyasalarıngevşemesi iş dünyasında çok güzel bir rahatlık getirdi. bundan sonra ülkemizinönünün, ufkunun açık olacağını düşünüyoruz. biz burada alınan seçim kararınıdestekliyor, ülkemiz adına, milletimiz adına hayırlı olsun” dedi.
ziraat odası başkanı emin koçak ise, “seçimkararının açıklanması ile birlikte piyasaların ciddi şekilde rahatladığınıgördük. tabi biz aksaray’da tarım platformu olarak alınan seçim kararını uygunbuluyor ve destekliyoruz. İnşallah ülkemize faydalı olacağına inanıyorum. 24haziran’da da güçlü bir şekilde seçim çıkar ve ülkemize, geleceğimize faydalıolur” dedi.
aksaray damızlık koyun keçi yetiştiricileribirliği başkanı mahmut aktürk ise, “uzun zamandan beri meclisteki ana muhalefetpartisi ve meclis dışındaki muhalefet partileri erken seçim için konuşuyorlardızaten. dün de sayın cumhurbaşkanımız 24 haziran’da erken seçim gidileceğiniaçıkladı. tabi ekonomik ve siyasi anlamda olumlu olduğunu düşünüyoruz. borsanınyükselmesi, dövizin buna aşağıya düşüşle tepki vermesi bunu ortaya koydu. bizdeaksaray’da sivil toplum örgütleri olarak erken seçimi destekliyoruz. Ülkemiziçin faydalı olacağını düşünüyoruz. hem başkanlık sistemi ile daha doğruolacağını düşünüyoruz. İnşallah 24 haziran’da huzurlu bir şekilde seçimimizgerçekleşir, türkiye ekonomik ve siyasi olarak şu anda bulunduğu noktadan dahaiyi bir noktaya gider. siyasi ve ekonomik istikrar devam eder” dedi.
gerçekleştirilen toplantıya ticaret borsasıbaşkanı hamit Özkök, ziraat odası başkanı emin koçak, damızlık koyun keçiyetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk, damızlık sığır yetiştiricileribirliği başkanı bekir kayan, süt birliği başkanı esat zengin,sağ sahil sulama birliği başkanı mustafa Şahin, veteriner hekimler odasıbaşkanı Önder yıldız, ziraat mühendisleri odası başkanı serkan koray zeybekkatıldı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı
Sıradaki Haber Aksaray’da eğitimcilerin sorunlarını yerinde değerlendirildi