Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da tarım işçilerinin kaldıkları çadırları sel bastı

Aksaray’da etkisini gösteren sağanak

Aksaray’da etkisini gösteren sağanak yağış bazı köy ve beldelerde sele neden oldu. Meteorolojinin yaptığı son tahminlere göre sağanak yağış  zaman zaman etkisini göstermeye devam edeceği bildirildi.

Akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış, Yeşilova Kasabasında bulunan mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu bölgede etkili oldu. Mevsimlik ilçelerin kaldıkları yerlerde meydana gelen sel baskınları çadırların su dolmasına neden oldu.

Selde zarar gören tarım  işçilerin yardımına Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun talimatları doğrultusunda Aksaray İl Özel İdaresi ve AFAD ekibi oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aksaray İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik; “Aksaray’da etkisini gösteren sağanak yağış sonrası  selden zarar gören vatandaşlarımıza yardım için bölgeye İl Özel İdaresi ve AFAD ekiplerimiz sevk edildi. Yeşilova beldesinde aşırı yağıştan dolayı çadırı su alan 6 ailemize AFAD ve Özel İdare ekibimizce suların tahliyesi yapılarak drenaj kanalları açıldı.

Ayrıca AFAD ve vakfımızca ailelere yatak, battaniye ve gıda kolisi verilerek mağduriyetleri giderildi. Rabbim bizleri her türlü afadlardan korusun Yeşilova belediyesinde kalan tarım işçilerimizin kaldıkları bölgede aşırı yağış sonucu sel gelmiş bizde bunu duyar duymaz ekiplerimizi olay yerine sevk ettik. Çalışmalar başlattık her türlü gıda ve barınmalarını sağlayacak yardımları yaptık” dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Çelik sözlerine; Sel afetinden zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor. Her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum diyerek son verdi. Haber: Ağustos GERÇE