Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Taptuk Emre Türbesi restorasyon edilerek ziyaretçilere açıldı.

Aksaray Valiliği tarafından restorasyonuna

Aksaray Valiliği tarafından restorasyonuna 27.08.2021 yılında başlanarak 14.09.2022 yılında 11milyon 357 bin 504,97 TL harcanarak yapımı tamamlanan Taptuk Emre Türbesi ve Cami törenlerle ve dualarla açıldı.
Taptuk Emre köyünde düzenlenen törene; Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Merkez İlçe Başkanı Av. Muammer Gür, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İlçe kaymakamları, İlçe ve belde belediye başkanları, Aksaray Alay Komutanı J.Kd.Albay Hacı Ali Büber, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, STK başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, il genel meclis üyeleri, (Efendi Baba) Hüseyin Avni Çekiç, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Tamtuk Emre Köyünde düzenlen Taptuk Emre Türbesi açılış töreni öncesi açılış konuşması yapan Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik: Valimizin 2020 yılında Aksaray’a atandığınızda, beni yanına çağırıp söylediği 3 şey vardı. “Taptuk Emre, Yunus Emre ve Narlı Göl’ü bitirmeni istiyorum” dedi. Burada mevcut bir proje vardı diyerek sözlerine devam eden İl Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik; Sayın Valim, Bu proje de cami restorasyon olacaktı. Bu çevre bu kadar geniş değildi, alanlar bu kadar geniş değildi. Biz kurula arz ettik. Sayın Valime söyledim, “ Sayın Valim bu caminin yıkılması gerekiyor” dedim. Burası anıtlar kuruluna kayıtlı bir cami değil. Dolayısıyla Sayın Valim de “Hızlı bir şekilde yapalım” dedi. Alanı genişlettik, bu meydanı oluşturduk, içeride çok güzel bir kütüphanesi, çevre düzenlemesi, kurban kesim alanı, türbenin restorasyonu, müzesi ve camisiyle çok güzel bir kompleks oldu. Allah’a hamd olsun, rabbim bizlere bunu nasip etti. Ben türbemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Burada bize yoğun desteklerinden dolayı başta Sayın Valimize, Milletvekillerimize, İl Genel Meclis Başkanımıza ve Meclis Üyelerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.
Taptuk Emre Cami ve Türbesi açılışına katılan Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy ise burada yaptığı konuşmada; Şehrimiz tarım ve sanayi şehri. Aynı zamanda inanç turizmi açısından da güzel hizmetler, güzel yatırımlar alan bir şehir. Taptuk Emre Külliyesi deyince, aklıma Somuncu Baba külliyesi geldi. 5 senede yapımı tamamlanan bir projeydi. Rabbim güzel hizmetler yapmayı herkese nasip etsin. İlimizde çok güzel ziyaret edilecek yerler var. Allah izin verirse meclisimizde de bunu dile getirip, Aksaray’ın daha iyi tanınması için elimizden geleni yapacağız. Şehrimiz büyüyor, gelişiyor. Organize sanayisiyle, ilçelerimize yapmış olduğumuz Organize sanayiyle herhalde inşallah daha fazla bir ivme kazanacak” dedi.
Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy sözlerine yaptığı ziyaretlerden bahsederek devam etti. Milletvekili Hüseyin Altınsoy; Geçen hafta da birçok bakanlığımızı ziyaret ettik. Hem “hayırlı olsun” dedik hem de dileklerimizi ve isteklerimizi ilettik. Özellikle ilimizin ihtiyacı olan devlet hastanemizin yatırım fonlanmasıyla ilgili sözümüzü aldık Sağlık Bakanlığımızdan. Yine aynı zamanda, Ortaköy ve Eskil ilçemize devlet hastanelerimizin yapımıyla ilgili de kararlar alındı. Bu da inşallah şehrimizde bir nebze olsun sağlık alanında rahatlamayı sağlayacak. Biliyorsunuz bütün ilçelerimize doğalgaz yatırımı geldi. İlimize ne yapılması gerekiyorsa, başta Valimiz, Genel Sekreterliğimiz, Genel Meclisimizle ve Belediye Başkanlarımızla beraber elimizden gelen bütün gayretlerimizi göstereceğiz. Rabbim bu yapılan hayırlı işi mübarek eylesin inşallah. Emeği geçen başta Valimiz, İl Genel Meclisimiz, Özel İdare Genel Sekreterimize ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum diyerek sözlerine son verdi.

Daha sonra konuşma yapan Aksaray Vali Hamza Aydoğdu: Değerli misafirler, cehennemin birçok tanımı yapılmıştır ama bence en uygun tanımı vicdanını kaybetmiş bir dünyanın adıdır cehennem. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, yıllarca İslamiyet’e bayraktarlık yapmış bir toprağın üzerinde Taptuk Emre Camisini açma şerefini Cenab-ı Allah bize nasip ettiği için hamd ediyorum. Çünkü Taptuk Emre, Somuncu Baba ve Yunus Emre bizim vicdanımızdır. Şunu samimiyetle söylemem gerekiyor. Bir ilde iyi bir başarı varsa orada iyi bir ekip çalışması var demektir. Burada değerli Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu Bey, eski İl Başkanımız yeni Milletvekilimiz Hüseyin Altınsoy Bey ve İl Başkanımız, Meclis Başkanımız, Üyeler, bütün Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız gerçekten çok güzel bir ekip çalışması yaptık. Bunu samimiyetle söylemem gerekiyor. Ben her zaman söyledim. Belki Aksaraylı hemşerilerimiz buna pek inanmadı ama bunu tekrar söylememde fayda var. Aksaray, 81 il içerisinde yıldızı parlayan en iyi illerden birisi. Kavşak noktasında, tarım ve sanayide zirvede, gittikçe gelişiyor, değişiyor, dönüşüyor ama bizim burada bir kavramı çok iyi içselleştirmemiz gerekiyor. O da aidiyet duygusudur dedi.
Vali Hamza Aydoğdu sözlerine ; Aksaray’da yaşayan öğrenciler, gençler, bu topraklar üzerinde yaşayan her bireyin öncelikle Aksaray’ın her parçasını adı soyadı kadar iyi bilmesi gerekiyor. Çünkü yaşadığımız dünyada davasını iyi anlatan kazanıyor. Bunun için bizim Aksaray’ı bütün güzellikleriyle beraber anlatmamız gerekiyor. Tabi anlatmamız için de o değerlere kalben inanmamız gerekiyor. Onun için böylesine özel bir maneviyatı olan türbemizin açılışında birlikteyiz. Burada çok emeği geçen arkadaşlarımız var. Öncelikle bir valinin bir ilde hizmet edebilmesi için siyasi iradenin mutlak suretle o ilin yöneticileriyle uyum içerisinde olması gerekir. Ben bu uyumdan dolayı öncelikle Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Geldiğimiz günden beri yaptığımız her doğru işin arkasında oldular Allah onlardan razı olsun. İkincisi, şehrin ileri gelenleri, STK’ları. Gerçekten Aksaray Sivil Toplum Örgütleri anlamında çok güçlü bir STK geleneği var. STK’larımız, Sivil Toplum Örgütlerimiz Aksaray’da yapılan tüm güzelliklerin arkasında oldular. 2 gün önce buraya geldik. Aşağıda bir kütüphane yapmamız gerekiyordu. Burada bir hayırseverimiz, Allah ondan razı olsun, hemen kütüphanemizi iki gün içinde açılacak hale getirdiler. Daha önce Ticaret Odası Başkanımız ve Borsa Başkanımızla beraber daha önce yine geldik. İmam ihtiyacımız vardı. İmam atanana kadar arkadaşlarımız “biz imamın tüm ihtiyaçlarını karşılayalım. Yeter ki bu türbe öksüz kalmasın” dediler. Aynı zamanda ilimizin ileri gelenlerinde Efendi Baba dedi ki; “Böyle bir türbe yapılıyor Aksaray’ımıza, müsaade edin de misafirlerimizin öğle yemeğini de biz verelim” dedi. Gençler özellikle size söylüyorum, dün Fransa’dan bir genç kızımızın bir videosu sosyal medyaya düştü. Bunları hiçbir Avrupa ülkesinde göremezsiniz. Avrupa’da birinden sigara isterseniz acaba sigara mı çalacak mı diye size bakacaktır. Yardımlaşmanın ve iyiliğin en güzel örneklerinden birisidir Aksaray. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu sözlerine; Bir önemli teşekkür de, bizim Özel İdare Meclis Başkanımız Mehmet Bey ve Meclis Üyelerimize. Allah onlardan razı olsun. Yapılan her doğru işin arkasında oldular. Netice itibariyle bu işler Özel İdarenin bütçesiyle oluyor ve bunun arkasında durdular Allah onlardan razı olsun. Son teşekkürüm de Özel İdare Genel Sekreterimiz Yüksel Çelik Bey’e. Genellikle birim amirleri ekiplerini övmez. Niye övmez? Bu yaşıma geldim hala anlayamadım. Aslında bedava şeyler bunlar cebimizden de çıkmıyor. Arkadaşlarımız bir güzellik yapmışsa onları takdir etmek bize ne kaybettirir? Bilakis çok şey kazandırır. Onun için biz dedelerinin yanında çocukları kucağına alıp sevemeyen bir nesiliz. Fakat gelin hep beraber bir şeyi değiştirelim. Bizim çocuklarımız, çocuklarını alıp bizim yanımızda sevebilsinler. Biz yaşamadığımız duyguları çocuklarımıza yaşatmayalım. Onun için Özel İdare Genel Sekreterimiz 3 yıldır burada. Kişiliğiyle, karakteriyle, çalışmasıyla bence Aksaray’a çok büyük bir iz bıraktı. Çok güzel bir söz var, “İnsanlar gelirler ve giderler. Hayatın adıdır bu.” Ancak insanlar gelip giderken bir taraftan kokularını izlerini bırakılar. Yüksel Bey, ekibiyle beraber çalışmalarıyla Aksaray’da iz bırakan bir arkadaşımız.


Bayramdan sonra Çankırı’da Özel İdare Genel Sekreteri olarak göreve başlayacak. Aramızdan ayrılacak. Allah yolunu bahtını açık etsin. Aksaray’da çok güzel izler bıraktı. Bence bir babanın çocuklarına bırakacağı en güzel miras, itibarıdır. İtibar da parayla, servetle, makamla satın alınmaz. Ben huzurlarınızda Yüksel çelik Bey’e çok teşekkür ediyorum. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Mesela bir hayırseverimiz de yan tarafta bulunan İmam evini yaptı. Allah ondan da razı olsun. Devlet, millet, halk, STK işbirliğiyle böylesine inanılmaz bir yapı ortaya çıktı. Cenab-ı Allah şerefimizle, onurumuzla Al Bayrağın altında yaşamayı ve burada son nefesimizi vermeyi bize nasip etsin inşallah diyerek son verdi. Konuşmaların ardından Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu tarafından hayırseverlere teşekkür plaketi verildi. Plaket törenin ardından Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy ve programa katılanlar tarafından İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın yaptığı dua sonrası açılış kurdelesi kesilerek Taptuk Emre Türbesi tekrar ziyaretçilere açıldı.

Haber: Ağustos Gerçe