Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da suya vefa ya da veda

Su verimliği seferberliği çalışmaları

Su verimliği seferberliği çalışmaları kapsamında tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak uygulanan su verimliliği ve sürdürülebilir suya yönelik çalışmalar, Aksaray’da faaliyet alanı buluyor. Sürdürülebilir bir çevre ve temiz suyun varlığını devam ettirebilmesi adına önem arz eden su verimliliği seferberliği suyun verimli kullanılmasını hedefliyor. Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, de suyun verimli kullanılması noktasında gerçekleştirilen çalışmaya destek veren kurumlar arasında yer alıyor.
Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir, su verimliliği çalışmaları hakkında Aksaray kamuoyunu bilinçlenmeye davet ediyor. Gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakabilmek adına duyun verimliliğini sağlamanın oldukça elzem olduğunu vurgulayan İl Müdürü Demir, konu hakkında açıklamada bulundu. İl Müdürü Demir, yaptığı açıklamada; “Kişi başına 1313 metreküp olan su potansiyelimize veda etmemek için suya vefa gösterme vakti. Bu topraklar gibi kullandığımız su da bizlere emanet. Bu emanete sahip çıkmak hepimiz için en önemli gündemimiz olmalıdır. Temiz su, yaşam kaynağımızdır ve ona sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bugün bir adım at, su israfını önle, bilinçli tüket. Evlerimizde, tarlalarımızda, kurumlarımızda ve iş yerlerimizde en değerli kaynağımız olan suyumuza sahip çıkalım. Geleceğimiz akıp gitmesin!” dedi.
Yapılan araştırmalarda Türkiye’nin gelecek yıllarda su kıtlığı yaşayabilecek olan ülkeler arasında yer alabileceğinin tespit edilmesi üzerine, suyun verimli kullanımı oldukça önemli bir hale geldi. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ise bu konuda oldukça geniş bir yelpazede gerçekleştirilmek üzere önemli bir çalışmaya imza attı. Vatandaşların bilinçlenmesi ve suyun verimli kullanılmasının sağlanması adına yapılan bu çalışmada “suya vefa ya da veda” sloganı yer aldı. Aksaray’da da hayata geçirilen bu çalışma, Türkiye’nin gelecek yıllarda su kıtlığı sorunu ile karşı karşıya kalmaması adına bir çağrı niteliği taşıyor.

Haber: Ağustos Gerçe