Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Sürü yöneticisi kursunu tamamlayan 35 kişi sertifikasını aldı

Aksaray’da Sürü yöneticisi (Çobanlık)

Aksaray’da Sürü yöneticisi (Çobanlık) kursunu tamamlayan 35 kişi sertifikalarını aldı. Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir tarafından takdim edilen sertifikalar sahiplerini buldu.

Aksaray’da hayvancılık alanında yürütülen çalışmaları daha kapsamalı ve donanımlı hale getirmek adına sürü yöneticisi kursuna katılan vatandaşlardan kursunu başarı ile tamamlayan 35 kişi sertifikalarını almaya hak kazandı.

Hayvancılık sektörüyle ilgilenen, hayvan hastalıkları, hayvanların beslenmeleri, yem teminini nasıl yapıldığı gibi konular üzerine kendilerini geliştirmek ve sürü yönetici olmak için eğitim alan 35 kişi başarı ile kursunu tamamladı.

Aksaray’da hayvancılık sektörünün daha iyi hale getirilmesi,  kapasiteli ve donanımlı insanların yetiştirilmesi adına verilen eğitimde hem hayvanları sürü şeklinde kontrol altına tutulmasını sağlamak hem de hayvanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye gelebilmeleri sağlamak amacıyla eğitim verildi.

Sürü yöneticisi (Çobanlık) kursunda eğitim alan ve baları ile tamamlayan 35 kursiyer Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk tarafından sertifikalarını aldı.

Haber: Fatma Altınok