Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Su Tasarrufu Hareketi: Belediye Soruyor, Vatandaşlar Yanıtlıyor!

Aksaray Belediyesi su tasarrufuna

Aksaray Belediyesi su tasarrufuna dikkat çekmeye devam ediyor. Aksaray Belediyesi vatandaşlara su tasarrufu konusunda aldıkları önlemler üzerine sorular yöneltti.

Küresel ısınmayla birlikte su kaynaklarının risk altına olması ciddi bir tehdit olarak görülmeye devam ediyor. İnsanların su kullanımına dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekilerek su tasarrufuna önem veriliyor.

Türkiye’nin Tuz Gölü havzasında yer alan Aksaray’ın su krizine en yakın iller arasında yer almasıyla birlikte Aksaray Belediyesi önlemler almaya ve vatandaşların suyu tasarruflu kullanmaya gayret göstermeleri gerektiğine dikkat çekiyor.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla su konusuna sık sık dikkat çekiliyor. Aksaray Belediyesi vatandaşlara su tasarrufu için yaptıkları davranışları sordu.

Vatandaşlar yöneltilen sorularda ise, suyu az aktıklarını, suyu açık bırakmamaya gayret gösterdiklerini, tıraş olurken ya da abdest alırken suyu açık bırakmadıklarını, bulaşıkları elde değil makinede yıkanması gerektiğini dile getirdiler.

Aksaray Belediyesi tarafından yapılan röportaj ile birlikte Aksaraylı vatandaşların suyu tasarruflu şekilde kullanmalarında gösterdikleri çaba ortaya çıktı. Abdest alırken suyu gereksiz yere akıtmadıkları ya da bulaşıkları elde yıkamak yerine daha tasarruflu olması için makinede yıkadıkları öne çıktı.

Fatma Altınok