Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Su Krizi Uyarısı: Başkan Dinçer’den Büyük Çağrı!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, sıcak havaların etkisiyle artan su tüketimine dikkat çekerek hemşehrilerinden su tasarrufu yapmalarını istedi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren

Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aştığı günlerde, Aksaray’ın günlük su tüketiminin saniyede 680 litreden yaklaşık %20 artarak 800 litreye çıktığını belirten Başkan Dinçer, Mamasın Barajı’ndaki su seviyesinin %20 seviyesine yaklaştığını ifade etti.

Başkan Dinçer, “İçme suyu kaynağımızın kritik seviyelere yaklaştığı bu dönemde su tasarrufu büyük önem taşıyor. Evlerimizde ve iş yerlerimizde alacağımız basit tedbirlerle günlük %20 tasarruf sağlayabiliriz. Daha yaşanabilir bir Aksaray için hep birlikte su tasarrufu yapalım.” şeklinde konuştu.

Vatandaşları, suyun doğru ve etkin kullanımına teşvik eden Başkan Dinçer, sosyal medya üzerinden de #SuTasarrufu etiketiyle bilinçlendirme kampanyası başlattı.

Aksaray Belediyesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı için vatandaşlarından destek beklerken, yerel yönetimin de ileriye dönük stratejiler geliştirdiği belirtildi.

Fatma Altınok