Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da sıcak hava dalgası etkisini gösterdi

Günlerdir beklenen eyyam-ı bahur

Günlerdir beklenen eyyam-ı bahur sıcakları, bugün etkisini göstermeye başlıyor. Sıcaklıkların 4 gün boyunca etkili olacağı öngörülürken uzmanlar saat 10.00-16.00 arasında güneşe çıkılmamasını tavsiye ediyor. Öte yandan yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı “eyyam-ı bahur”un orman yangını riskini arttıracağı da öngörülüyor.

Eyyam-ı bahur sıcakları bugün ülke genelinde etkili olacak şekilde başlıyor. Birçok şehirde hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkacak. Vatandaşlardan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş çarpmasına karşı tedbirli olmaları istendi.

8 derece birden artacak

Uzmanlar, sıcaklıkların Kuzey Afrika’dan Türkiye’ye geldiğini belirterek, bugünden itibaren sıcaklıkların kademeli olarak yükseleceğini aktardı. Buna göre yaklaşık 8 derecelik bir sıcaklık artışı olması bekleniyor. Hafta sonuna doğru ise sıcaklık kademeli olarak azalmaya başlıyor. Hafta sonu sıcaklık 35 derece civarında olacak. Toplamda 4 gün sıcak hava dalgasının etkili olmasını bekleniyor.

“10.00-16.00 arası güneşe çıkmayın”

Vatandaşların bu dönemde sıcaklara dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, şunları kaydetti: “Vatandaşların saat 10.00 ila 16.00 arasında güneş ışınlarına maruz kalmaması gerekiyor. Dışarıya çıkanların ise açık renkli elbiseleri tercih etmeleri önemli. Ayrıca bu sıcak günlerde su tüketimi çok olmalı, proteinli gıdalardan kaçınılmalı. Sıcaklığın pik yapacağı saatlerde bedeni zorlayan işlerden kaçınmakta önemli.”vurgusu yapıldı.

Haber: Ağustos Gerçe