Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Şeyh Hamza Baba Türbesi açıldı

Aksaray Belediyesi tarafından restorasyonu

Aksaray Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Şeyh Hamza Baba Türbesi’nin açılışı Cuma namazı sonrası yapıldı. 16. Yüzyılın önemli insanlarından olan Şeyh Hamza Baba’nın ismini taşıyan bu türbe Aksaraylı vatandaşların ziyaretleri için dualarla açıldı.
Açılış sırasında konuşma yapan Aksaray Belediyesi Başkanı Dr. Evren Dinçer sözlerinin başında, “Şeyh Hamza Baba Türbesini onarmıştık, restore etmiştik. Hasas Baba Türbesini, Kemal Baba Türbesini restore ettik. Yine Aksaray’ımızda ihtiyaç duyulan, Aksaray’ımızın manevi değerleri kapsamında büyüklerimizin tüm kabirlerini onarmaya ve yenilemeye devam edeceğimizi buradan bu vesileyle de tekrar belirtmek istiyorum.” diyerek restore çalışmalarının devam edeceği vurgusunu yaptı.

Başkan Dinçer konuşmasının devamında ; Şeyh Hamza Baba Hazretleri, tarihte 16. yüzyılda 1500’lü yıllarda yaşamış dönemin alimlerinden. Dönemin sultanı birinci Ahmet ile görüşüyor ve o zamanlar 30 yıl Aksaraylı vatandaşlardan, yerlilerden vergi alınmamasını kendisinden rica ediyor. Bunun üzerine 30 yıl boyunca Aksaray’dan vergi alınmıyor Osmanlı döneminde, çok büyük hizmetleri olmuş bir isim. Kabri de şuan ki bulunduğumuz yerde, buradaki çalışmayı tamamladık. İçerisinde de namaz kılınacak bir namazgâh var. 2-3 tane yerine göre 5 tane cemaat namaz kılabilecek. Bu vesileyle de herkese açık olacak. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerine yer vererek sözlerini noktaladı. Dualarla açılan Şeyh Hamza Baba Türbesi açılışına Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Cemalettin Perek, Belediye meclis üyeleri Ak Parti teşkilat mensupları ve vatandaşlar katıldı. Açılış sonrası Şeyh Hamza Baba Türbesini gezen heyet yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Aksaray belediyesi tarafından açılışa katılanlara dondurma ve lokma tatlı ikramı yapıldı.

Haber: Ağustos Gerçe