Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da şehit Sergen Güçlüer kabrinde anıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şubesi ve Şehidimizin ailesi tarafından düzenlenen program ile Şehit P.Uzm.Çvş Sergen Güçlüer, şehadetinin 3. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler,

Dernek Başkanı D. Mehmet Akbulut, programa katılanlara Şehit Sergen Güçlüer hakkında bilgi verdi. Akbulut, “Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şubesi ve şehitlerimizin aileleri tarafından düzenlenen anma programları çerçevesinde 27 Temmuz 2021 tarihinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sergen Güçlüer kardeşimizi Ihlara Kasabası mezarlığında kabri başında anıyoruz,” dedi.

ŞEHİDİMİZİN HAYATI VE ASKERİ KARİYERİ

27 Mayıs 1997 tarihinde Mustafa ve Aybeniz çiftinin 2 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Şehit Sergen Güçlüer, ilk ve orta öğrenimini Mehmet Akif Ersoy 100. Yıl Okulu’nda, lise öğrenimini ise Beyoğlu Meslek Lisesi’nde tamamladı. Vatani hizmetini Batman’da yapan Güçlüer, askerlik sonrası uzman çavuşluk sınavını kazanarak Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda aldığı eğitimden sonra Hakkâri iline görevlendirildi. Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı emrinde görev yaparken Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile girilen silahlı çatışma sonucu şehitlik mertebesine ulaştı.

Bekar olan Şehit Sergen Güçlüer, düzenlenen askeri törenle Ihlara Kasabası Merkez Camii’nden kaldırılarak Ihlara Kasabası Mezarlığı’nda vatan toprağına emanet edildi.

ANMA TÖRENİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Anma programında, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şubesi olarak, Şehit Piyade Uzman Çavuş Sergen Güçlüer’in şehadetinin 3. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Ihlara Kasabası Merkez Camii din görevlisi Mahmut Hoca tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve dualar sonrasında, şehidimizin evinde düzenlenen mevlid programına katılan şehit aileleri ve gaziler, Şehit P.Uzm.Çvş Sergen Güçlüer’in ailesine sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.

Avni Kuru