Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Seçim Heyecanı: 1 Oyla Kaybedilen İlçe Seçimi Yeniden Yapılacak!

Güzelyurt İlçesi’nde İYİ Parti

Güzelyurt İlçesi’nde İYİ Parti ve AK Parti Arasındaki Çekişme Yeniden Seçimle Sonuçlanacak.

AK Parti adayının 1 oy farkla kaybettiği seçimde yaşanan gerginlikler sonrası İlçe Seçim Kurulu’ndan flaş karar: Seçimler yenilenecek!

Detaylar Haberimizde…

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yaşanan kıyasıya mücadelede sonuçlar, adeta nefesleri kesti. İYİ Parti adayı Hazim Turan ile AK Parti adayı Ünal Demircioğlu arasındaki çekişme, sadece 1 oy farkla Turan’ın lehine sonuçlandı. Ancak Demircioğlu, ‘kısıtlı seçmenlerin’ oy kullandığı gerekçesiyle seçim sonuçlarına itiraz etti.

İlçe Seçim Kurulu, yapılan incelemenin ardından Demircioğlu’nun itirazını kabul etti ve seçimin yenilenmesine karar verdi. Bu kararla birlikte Güzelyurt ilçesinde seçim heyecanı yeniden alevlendi. Her iki taraf da seçim sürecini titizlikle takip ediyor ve gelecek yeniden yapılacak seçimde şanslarını denemeye hazırlanıyor.İlçe seçim kurullarının kararlarına itiraz süreci ise 5 Nisan Cuma günü saat 17.00’ye kadar devam ediyor. Bu süreçte yapılan itirazlar, il seçim kurullarınca 7 Nisan Pazar günü saat 17.00’ye kadar değerlendirilecek ve sonuçlar açıklanacak. Aksaray’da yaşanan bu olay, seçim sürecinin heyecanını arttırırken, vatandaşlar da yakından takip ediyor.

Haber: Avni KURU

Aksaray Emniyet Müdürü Murat Kolcu,
Sıradaki Haber Emniyet Müdüründen Cumhuriyet Başsavcına tebrik ziyareti