Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da sağlık öğrencilerine yönelik önemli eğitim

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sağlık öğrencilerine yönelik önemli bir eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantının başlığı ise “Meme Kanserine Yönelik Farkındalık” oldu.

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde

Son yıllarda dünyada en sık karşılaşılan kanser türlerinden bir tanesi olan meme kanserine yönelik bilgilendirme çalışması Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik yapıldı.

Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü, Aksaray Eğitim ev Araştırma Hastanesi ve Aksaray Tıp Fakültesi iş birliğinde yapılan bu eğitim toplantısı, sağlık alanında hizmet verecek olan öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Erken teşhisin hayat kurtardığı bilinen kanser türlerinde, farkındalığın yüksek olması, sürecin en iyi şekilde yönetilebilmesi bakımından oldukça büyük önem arz ediyor.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan bu eğitim toplantısı, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kazım Gemici tarafından yapıldı. Aksaray’da özellikle sağlık alanında yapılan bu çalışmaların sayısının ve niteliğinin artması, öğrencilerin istekleri arasında yer alıyor.

Ağustos Gerçe