Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY’DA SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DARP İDDİASI

aksaray eğitim ve araştırma

aksaray eğitim ve araştırma hastanesinde 3 sağlıkpersonelini darbettikleri öne sürülen hasta ve 2 yakını gözaltına alındı

aksaray’da, 3 hastane personelini darbettiği iddiasıylahasta ve 2 yakını gözaltına alındı.

İddiaya göre, aksaray eğitim ve araştırma hastanesindetedavi için bekleyen b.k. (31) ile hastane personeli arasında tartışma çıktı.bu sırada tarafları sakinleştirmeye çalışan bölüm hemşiresi hasbi toprak (42),ferit yoldaş ve yağmur burçak, hasta ve yakınları tarafından darbedildi.vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 3 kişi, aynı hastanede tedavi altınaalındı.

hastane polisi ve jandarma ekipleri, b.k. (31), Ö.k. (39)ve n.k’yi (18) gözaltına aldı.

sağlık-sen aksaray Şube başkanı rıfat kaya, gazetecilereyaptığı açıklamada, darp iddiasıyla ilgili yasal sürecin başlatıldığınısöyledi.

darbedildiği öne sürülen personeli hastanede ziyaretettiklerini aktaran kaya, “bugün, aksaray eğitim ve araştırma hastanesindeyeşil alan bölümünde çalışan sağlık çalışanlarımıza yine bir darp girişimindebulunulmuştur. buradaki arkadaşlarımızın bir can olduğunu her zaman unutuyoruz.buraya geldiğiniz zaman size özenle ve itina ile yaklaşıyoruz. siz deçalışanlarımıza aynı şekilde yaklaşın.” diye konuştu.

darbedilen hemşire hasbi toprak da tedavi için gelenkişinin tehditkar davranışlar sergilediğini ifade etti.

söz konusu kişinin “burada herkes kendince bir şeyyapıyor, beni kimse sallamıyor.” diyerek kendisine sözlü saldırıdabulunduğunu aktaran toprak, şöyle konuştu:

 “ ‘biz seni hastayakını zannediyoruz, şöyle gel işlemin ne ise yapalım’ dedik. ‘ben işleme debaktırmıyorum, sizinle de görüşeceğim’ dedi. aldı eline telefonu, ferit’itehdit ederek telefonla birilerini aradı. sonra da iki kişiyi yanına almıştekrar geldi. masayı çevirdiler ve ferit’e, ‘biz geldik kime dayılanıyorsunşimdi konuş diyerek’ hakaretlerde bulundular. biz de araya girdik. Üçü dekinlenmiş bir şekilde saldırdı. kafamızdan darbe aldık, o sıra bir arbedeoldu.”

darbedilen stajyer hemşire yağmur burçak da “tartışmabaşladı, güvenliği çağırmak için çıktım. döndüğümde artık birbirlerine girmişdurumdalardı. araya girdim, ‘sonuçta bir bayanım, bana vurmazlar’ diye düşündümama hiç çekinmedi. yumruk salladı, göğsüme değdi. sonra kolumdan tuttular,yakamı tuttular.” diye konuştu.

aa

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi, şehirdeki yemek kültürünü
Sıradaki Haber Somuncu Baba Sofrası’nda İnançla Pişen Yemekler Şehri Sarıyor!