Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da sabah namazına akın: Cami doldu taştı!

Aksaray İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Sabah Namazı Buluşmaları programı gerçekleşti. Sabah namazı programına Aksaray halkı yoğun katılım gösterdi.

Aksaray İl Müftülüğü tarafından

İl Müftülüğü tarafından  organize edilen sabah namazı buluşmaları programı Cemaleddin Aksaray-i Camiinde gerçekleşti. İl Müftüsü Veysel Işıldar cami cemaatiyle bir araya geldi.

Sabah namazı kıldırılan İl Müftüsü Işıldar, daha sonra katılım sağlayan halka hitaplarda bulundu. Müfütü Işıldar; “Mevlid, “veladet” doğmak kelime kökünden türeyen ve “doğma, doğum yeri” anlamına gelen bir kelimedir. İslami literatürde ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrif edişini ifade etmektedir. Peygamber Efendimizin doğduğu Rebiü’l-Evvel ayının 12. günü yapılan ibadetler Osmanlı döneminde minarede yakılan kandiller ile duyurulmuş ve II. Selim’in döneminde Peygamber Efendimizin anıldığı bu güne Mevlid Kandili ismi verilmiştir.” dedi

İl Müftülüğü tarafından yapılan program, Aksaray halkı tarafından takdir edildi. Müftülük tarafından özel ve anlamlı günlerde programlar düzenlenerek toplumun bilinçlenmesine konusunda önemli adımlar atılıyor.

Fatma Altınok 

ASKON Aksaray Şubesi'nin 4. Olağan
Sıradaki Haber ASKON Aksaray Şubesi 4. Olağan Genel Kurulunu tamamladı: Hasan Dağ güven tazeledi