Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da renkler konuştu, engeller eridi

Aksaray Gençlik Merkezi’nin ev sahipliğinde, Engelsiz Yaşam Topluluğu’nun koordinasyonuyla gerçekleştirilen “Gökkuşağı” adlı sosyal sorumluluk projesi, Selime Ali Abay Ortaokulu’nda renkli ve anlamlı anlara sahne oldu. ÜNİDES programı çerçevesinde destek alan proje, engelli bireylerle ilgili toplumsal farkındalığı artırmayı ve empati kültürünü yaygınlaştırmayı amaçladı.

Aksaray Gençlik Merkezi'nin ev

Etkinlikte öğrenciler, gönüllüler ve eğitmenler bir araya gelerek boyalarla, oyunlarla ve çeşitli atölye çalışmalarıyla etkileşim içinde vakit geçirdi. Özellikle renk temalı etkinlikler çocukların hem yaratıcılığını geliştirdi hem de birliktelik duygusunu pekiştirdi. Renklerin engel tanımayan dili, öğrenciler arasında sıcak bir bağ kurulmasına vesile oldu.

Katılımcılar, “Engelleri değil, renkleri konuşuyoruz” sloganıyla başlatılan etkinlikte birlikte güldü, birlikte öğrendi. Proje kapsamında yapılan drama ve resim çalışmalarıyla çocukların farklılıkları kabullenme becerilerinin artırılması hedeflendi. Ayrıca gönüllü gençler, özel gereksinimli bireylerle kurdukları iletişimle hem farkındalık kazandı hem de sosyal sorumluluğun önemini bir kez daha deneyimledi.

Proje sonunda konuşan gönüllüler, “Farklılıklarımızı değil, ortak duygularımızı konuştuğumuz bu projede yer almak bizler için unutulmaz bir deneyim oldu” ifadelerini kullandı. Aksaray Gençlik Merkezi yetkilileri ise benzer projelerin artarak devam edeceğini belirterek, toplumsal duyarlılığı yükseltmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Ağustos Gerçe