Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Ramazan Coşkusu: İşte Dolu Dolu Geçen Ayın Detayları!

Aksaray İl Müftülüğü Ramazan

Aksaray İl Müftülüğü Ramazan ayı boyunca şehir içerisinde yapılan faaliyet hakkında bilgiler verdi. Ramazan ayının başlamasıyla beraber il genelinde tüm camilerde teravih namazı kılındı. Bununla birlikte farkı mahallelerdeki 5 camide hatimle teravih namazı, Ulu Cami’de ise  “Enderun Usulü Teravih Namazı” kılındı.

Ramazan Mukabelesi ise neredeyse her camide kadın ve erkeklere özel olarak uygulandı. Sabah, öğle ve ikindi vakitlerinde vatandaşların katılımlarıyla Kur’an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın katılımlarıyla farklı noktalarda iftar programı düzenlendi.

Aksaray’da İl Müftülüğü, Müftülük Gençlik Koordinatörlüğü, TDV kadın kolları ve engelli koordinatörlüğü tarafından her kesiminden vatandaşlar için iftar programları tertip edildi.

TDV Aksaray Şubesi tarafından fitre ve zekatlar ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilirken başvurular sonucunda tespit edilen 700 aileye nakdi yardımda bulunuldu. Ramazan ayında önemli bir gece olarak kabul edilen Kadir gecesinde camiler vatandaşlar tarafından dolup taştı. Ulu Cami’de vatandaşlar Müftü Veysel Işıldr’ın kıldırmış olduğu teravih namazı ile dualar etti.

Şehir içerisinde belirlenen 7 camide vatandaşlar itikafa girmiş olup Ramazanın son on gününü ibadetle geçirdiler.  İl Müftüsü Işıldar tarafından arife günü Cemaleddin Aksaray-î caminde mukabele okumasıyla birlikte hatim duası yapıldı. Arife günü İl Müftülüğü tarafından yapılan dualarla sakal-ı şerif ziyarete açıldı.

Son olarak ise bayram sabahı vatandaşların yoğun katılımlarıyla camiler doldu taştı. İl Müftüsü Işıldar Ulu Camide bayram namazı kıldırmasının ardından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve protokol üyeleri ve vatandaşlarla ile birlikte bayramlaştı. sıcak ve samimi anların yaşandığı Ramazan’da Aksaraylı vatandaşlar Ramazan ayını dolu dolu geçirdi.

Haber: Fatma Altınok