Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Özel Çocuğa Darp Skandalı, CHP’yi Ayağa Kaldırdı!

Aksaray’da otizmli bir çocuğun

Aksaray’da otizmli bir çocuğun 21 Mayıs Salı günü şiddet gördüğü iddiası şehrin gündemine oturmuştu. Özel Eğitim Uygulama Okulu bahçesinde darp edilmiş halde bulunan 12 yaşındaki yüzde 90 oranında ağır engelli olduğu ve konuşamadığı bildirilen Tahir E. isimli,  öğrenci, eğitim gördüğü okulunda darp edilmiş halde bulunmuştu.

Yaşanan olayın ardından Tahir E. isimli engelli çocuğun ailesi okula gelirken, olayın sorumlularının bulunma çağrısı da şehir içerisindeki dernekler ve kamuoyu tarafından yapılmıştı. Konu hakkında bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı, olayın aydınlatılmasına yönelik basın açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklaması kapsamında Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk ve İl Başkanı Bilal Özdemir söz aldı. Ertürk ve Özdemir, yaptıkları açıklama kapsamında, yaşanan olayla ilgili sorumluların halen bulunamaması hususuna dikkat çekti.

“Sorumlular yakalanana kadar işin peşini bırakmayacağız”

Konu hakkında açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir; “Öğrendiğimiz üzere sınıfta 4 özel çocuk ve 2 öğretmen var. Ders aralarında da hostes ablalar çocuklara eşlik ediyor. Yanı bu okulda sabahtan akşama kadar çocuklar hiç yalnız kalmıyorlar. Olayın meydana geldiği gün çocuğun yüzündeki darp izlerini görüyor ve fotoğrafını çekerek babasına gönderiyor. Babası olay olduktan hemen sonra hem Cumhuriyet Savcılığına hem de Milli Eğitim Müdürlüğüne şikâyette bulunuyor. Bir hafta boyunca hiçbir ses çıkmıyor, hiç kimse bir şey demiyor, dernek öğreniyor. Dernek bunu basın ve sosyal medya ile paylaştıktan sonra Valilik apar topar bir basın açıklamasıyla soruşturma açıldığını bildiriyor. Olayın üzerinden iki hafta geçti, soruşturmanın başladığının haricinde hiçbir açıklama yok. Sürecin bir an önce tamamlanarak sorumluların cezalandırılmasını talep ediyoruz. Soruşturmada gelinen aşamada, yoğun şüphe olan kişilerin soruşturma bitene kadar geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını talep ediyoruz. Biz, bu özel çocuğumuza bu eziyeti yapan ya da yapanlara göz yuman kişilerin cezalandırılana kadar işin peşini bırakmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” İfadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, konu hakkında yaptığı açıklama kapsamında; “Biliyorsunuz ki Aksaray’da 5 sene önce özel çocuklarımızla ilgili bir skandal yaşanmıştı. İlimiz ülke kamuoyunda bu skandalla anılmıştı ve Aksaray’ın imajı açısından da çok kötü bir sınavdı. Benzer bir olay da 15 gün önce ilimizde yaşandı. Biz ilimizin imajının bu şekilde anılmaması için önce yetkililer ne yapıyor bir beklemek istedik. Konuyu baştan beri genel merkezde takibimiz altında tutuk il başkanımız aracılığıyla” diyerek sözlerine başladı.

“Koruma altında olan özel çocuğumuz nasıl bu hale geldi?”

Sözlerinin devamında soruşturmanın sonuca bağlanmamasına dikkat çeken Ertürk, “Koruma altında olan bu çocuğumuzun bu hale nasıl geldiğini merak ediyor ve bunu her şeyden önce kınıyoruz. Konu hakkında da yetkililerin bir an önce görevini yapmasını bekliyoruz. Duyduğumuz kadarıyla valilik bir idari soruşturma başlattı. 16 gün boyunca, olaya karışan şüphelinin az olduğu bu durumda, bu soruşturma nasıl sonuçlanmaz öncelikle buna kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz. Okuldaki öğretmen ve hostes sayısı belli. Bu çocuğumuza bu şiddeti uygulayan bu dar sayıdaki kişiden bir tanesi. Bir tweet atanı gece 5’te evinden aldırmayı bilen yetkililerimiz bu özel durumda hala soruşturmayı sonuçlandırmamışlar.  Böyle hassas bir konuda soruşturma yapılırken şüpheliler geçici olarak açığa alınırlar. Onun geçici açığa alınması onu suçlu kılmaz, soruşturma selamet içerisinde yürüsün ve gerçek suçlular bulunsun diye yapılır. Ne yazık ki buna da başvurulmamış” ifadelerine yer verdi.

“Tedirginliği ortadan kaldırmanın yolu sorumluların bulunmasıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, “Çocuk o günden bu yana yaklaşık 16 gündür okula gidemiyor. Daha da acı olan, bu olayın yaşanmasından itibaren ilin yetkilileri ne aileye bir geçmiş olsun ziyaretinde bulunuyor ne de çocuğun bozulan psikolojisini iyileştirmek için bir destek girişiminde bulunuyor. Bunların hiçbirisi yapılmamış.  Sanki olay hiç yaşanmamış gibi yetkililerimiz görmezden geliyorlar. Ülke kamuoyunu sarsan bu olayda yetkililerin ilgilenmesini bekliyoruz. Buradan yetkililere sormak istiyorum; bu soruşturma ne aşamadadır, şu ana kadar hangi bulgulara ulaşıldı, bunu kamuoyu ile ne zaman paylaşmayı düşünüyorsunuz? Bu olaya adı karışan, şüpheli konumundaki yetkili kişileri açığa almayı ne zaman düşünüyorsunuz? Bu okulda çocukları korumak amaçlı sınıflarda da bir kamera girişimince bulunulacak mı? Şüpheli olan öğretmenlerin, ifade veren diğer öğretmenlere baskı kurduğuna dair duyumlar alıyoruz. Bu duyumlar doğru mudur, bu konuda da bir araştırma yapacak mısınız? 21 Mayıs’ta yaşanan bu olay kamuoyuna yaklaşık 1 hafta sonra yansımasının nedeni nedir? Bu konularda hem ailenin hem de kamuoyunun aydınlatılmasını bekliyoruz. İhtiyaç duyulduğu zaman genel başkan yardımcılarımız da gelecekler ve bu konu genel başkanımız nezdinde de bizzat takip edilmektedir. Bir şeye daha dikkat çekmek isterim ki özel çocuğu olan birçok ailemizi de bu olay tedirgin etmiştir. Bu tedirginliği ortadan kaldırmanın yolu bir an önce sorumlularının bulunması ve cezaların verilmesidir” sözlerine yer vererek açıklamasını sonlandırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasına; Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, İl Başkanı Bilal Özdemir, İlçe Başkanı Sibel Altınpınar, parti yöneticileri ve çok sayıda parti üyesi katılım sağladı.

Ağustos Gerçe