Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da öyle bir yer var ki sizi arayan kimse ulaşamaz!

Aksaray’da öyle bir yer

Aksaray’da öyle bir yer var ki sizi ve ailenize kimse ulaşamaz. 18 km uzunluğunda ortalama 150 metre derinliğinde ve 200 metre genişliğinde, bünyesinde binlerce yaşam alanı bulunan saklı bir kent, Aksaray’da ziyaretçi akınına uğruyor. Burada hiçbir operatör tam çekim yapmıyor doğa ve hayatla iç içe yaşam devam ediyor.

Aksaray doğası havası, kültür ve tarihi alanları ile bir cennet özellikle Aksaray İli Güzelyurt ilçesinde bulunan Ihlara Vadisi geçmişten günümüze köprü kuran dünya üzerindeki kanyonlar arasında saklı bir kent olma özelliğine sahip bir yerleşim alanı. 18 km uzunluğunda ortalama 150 metre derinliğinde ve 200 metre genişliğinde, bünyesinde binlerce yaşam alanı bulunan Ihlara Vadisi diğer kanyonlardan farklı olarak geçmiş dönemlerde içerisinde insanların yaşadığı dünyanın en büyük kalyonu olma özelliğini taşıyor. Melendiz Nehri buradaki yaşamın ana kaynağı olmaya devam ediyor. Vadi çevreleyen kayaların kolay yontulmasıyla oluşturulmuş yüzlerce kilise ve kaya oyma mekân vadiyi dünyanın en önemli kültür ve medeniyet merkezinden biri haline getiriyor.

Ihlara Vadisi, tektonik yükselmeler ve Hasandağı volkanının püskürmesinin ardından çöküntüye uğrayan alan üzerinde ilerleyen Melendiz Çayı’nın binlerce yılık aşındırması sonucunda oluşmuştur. Melendiz Çayı, Ihlara Vadisi boyunca araziyi derin ve sarp bir biçimde yarmak suretiyle, vadi boyunca görkemli ve çarpıcı güzellikler meydana getirir.

Melendiz Dağları’ndan kaynaklarını alan küçük akarsular birleşerek, güneydoğu-kuzeybatı yönünde akar ve Mamasın Barajı’na ulaşır. Melendiz Çayı, vadi boyunca otuza yakın menderes çizer. Ilısu ile Selime arasındaki uzaklık kuş uçuşu 10 kilometre olmasına karşılık, akarsuyun menderesler çizerek akması nedeniyle gerçek uzaklık 18 kilometreyi bulmaktadır.

Yıl boyunca milyonlarca turistin ziyaret ettiği Ihlara vadisinde maalesef kimse size Ulaşamaz. Burada kalyon içinde gezerken doğa ile baş başa teknolojiden uzak kalmanın zevkini sizde yaşamak isterseniz sizde bir hafta sonu Ihlara Vadisini gezebilir aileniz ve sevdiklerinizle güzel bir zaman geçirebilirsiniz.

Haber: Ağustos Gerçe