Aksaray’da afet bilinci ve hazırlık çalışmalarına yönelik önemli bir adım daha atıldı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, özellikle Marmara Bölgesi’nde beklenen büyük deprem senaryosu çerçevesinde Aksaray’ın afet hazırlıkları ele alındı.
İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin de katılım sağladığı toplantıda, muhtemel bir depremin etkileri, Aksaray’da alınması gereken tedbirler, kurumlar arası koordinasyon, arama-kurtarma kapasitesi ve barınma alanları gibi konular detaylı şekilde görüşüldü.
Toplantıda konuşan Vali Kumbuzoğlu, “Afetler her zaman kapımızda olabilir. Mühim olan, hazırlıklı olmak ve doğru planlamalarla riski en aza indirmektir. Her kurumumuzun bu süreçte üzerine düşeni eksiksiz şekilde yerine getirmesi hayati önem taşıyor,” ifadelerini kullandı.
Valilik koordinasyonunda sürdürülen afet hazırlık ve müdahale planları kapsamında, kamu kurumlarıyla birlikte sivil toplum kuruluşlarının da sürece entegre edilmesi planlanıyor.
Aksaray’da yürütülen afet farkındalık ve hazırlık çalışmaları, olası senaryolara karşı hem önleyici hem de müdahaleci kapasitenin güçlendirilmesini hedefliyor.
Haber Merkezi