Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Okuma Günlüğü: Öğrencilerin Macera Dolu Yolculuğu Başlıyor!

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun katılımlarıyla Aksaray’da “Okuma Günlüğüm” projesi kapsamında Emlak Kredi İlkokulunun ev sahipliğinde açılış programı gerçekleşti. Aksaray’da eğitim öğretim kalitesini arttırmak ve akademik başarıyı yükseltmek adına il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Okuma Günlüğüm” projesi kapsamında açılış yapıldı.

Aksaray’da okullara öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra okudukları kitapları anlama, anlatma ve yorumlara becerisi kazandırmak adına başlatılan “Okuma Günlüğüm” projesi ile öğrencilere yeni fırsatlar oluşturuluyor. “Okuma Günlüğüm” projesi kapsamında öğrenciler okudukları kitaplarda anlamadıkları kelimelerin anlamlarını araştırıp bulabilecek. Bunun yanı sıra okudukları kitapların özetini çıkarırken hikayelerin sonlarına yorumlarda bulunabilecek. Ayrıca öğrencileri arasında beğenilen kitaplar basılma imkanı sunulacak.

Emlak Kredi İlkokulunun ev sahipliğinde gerçekleşen programda İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan açılış konuşmasında, “Siz değerli öğretmenlerimizle sohbet etmek, öğretmenlerimizin hatırlarını sormak, görüşlerini almak hem de bugün il genelinde başlatmış olduğumuz okuma günü projesinin açılışını Emlak Kredi İlkokulumuzda yapmak amacıyla sayın valim, okulumuza teşrif ettiler. Ben kendilerine teşekkür diyorum. Biz her zaman Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sayın valimizin destekleriyle Aksaray’da eğitim öğretim kalitemizi arttırmak, akademik başarıyı arttırmak için elimizden gelen çabaları sayın valimizin destekleriyle ilimizde sağlıyoruz. Ben kendilerine sizlerin huzurunda da teşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşen programda Vali Kumbuzoğlu, Aksaray’da öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla böyle bir çalışma başlatıldığına değindi.

“Kitap Gerçekten Çok İyi Bir Dosttur”

Törene katılım sağlayan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu konuşmasında ise, “Bugün burada yine çocuklarımızla, öğrencilerimizle okuma seferberliği başlığı altındaki faaliyetlerimize devam ediyoruz. Aksaray’da okuma seferberliği son hız devam ediyor. Bugünde burada çocuklarımıza kitap okumanın faydaları, insana, gençliğe kazandırdıklarını anlattık. Okuma başlığı altında, okudukları kitapları özetleme, gelişme ve sonuç bölümlerini derleme noktasında çok kısa sohbetler yatık. Kitap gerçekten çok iyi bir dosttur. Kitap okuyan bir gençlik sıkılmaya bile vakit bulamayacağını özellikle çocuklarımızla yüz yüze paylaştık. Bugün Emlak Kredi İlkokulunda bu heyecanın gördük. Hem de öğretmenlerimizde de o heyecanı gördük. Ayrıca bu başlık altında çocuklarımıza okuma alışkanlığı, kitap sevgisini, sevdasını kazandırmanın tek başına birilerin yapmasıyla olabilecek bir durum olmadığını başta öğretmenlerimiz olmak üzere rehber öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz, çocuklarımızla birlikte ayrıca velilerimizle de bütünleşmek sayesinde böyle bir başarıyı, böyle güzel bir alışkanlığın çocuklarımıza kazandırılabileceğini özellikle vurguladık” dedi.

Okuma Günlüğünün getirilerine değinen Vali Kumbuzoğlu, “Bugünkü temamız buydu. Şuanda okuma günlüğüm başlığı altında bir kitapçığımız derledik.  Bu kitapçık bütün çocuklarımıza öğrencilerimize dağıttık. Buradaki başlıklara okuduğu kitapta ana fikir olarak başlangıç, gelişme ve sonuç bölümlerini özetleme yeteneğini, kitap okumanın en büyük faydası çocuklarda vizyon geliştirme, hayal kurma yeteneğini, okuduğunu anlama, anlatma ve yazma yeteneğini kazandırmak olduğundan dolayı bu kitap rehber şeklinde bütün çocuklarımız kitap okuduktan sonra bu başlıklar altında sorulan sorulara cevap verecek” şeklinde konuştu.

Vali Kumbuzoğlu konuşmasının sonunda ise, “Bir nevi çocuklarımız kitapla buluşması, kaynaşması ve aynı zamanda bizim genç nesillerde çok güzel bir alışkanlıkta başladı. Çocuklarımızda hayal güçleri gelişti. Çocuklarımızda kitap yazma özelliği gördük. Çocuklarımızı alkışladık. Onlara bu güzel alışkanlığı kazandıran öğretmenlerimize, alışkanlık kazandıran velilerimizi de alkışladık.  İnşallah bunların sayılarını arttıracağız” şeklinde tamamladı.

Vali Kumbuzoğlu daha sonra öğretmenlerle, öğretmenler odasına buluşarak onların sorun ve beklentilerini dinledi. Emlak Kredi İlkokulunda okuyan öğrencileri keyifli zaman geçiren Vali Kumbuzoğlu, öğrencilerle birlikte sohbet etti.

Haber: Fatma Altınok