Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da öğrencilerin tatil heyecanı başladı!

Aksaray’da 87.000 öğrenci ve

Aksaray’da 87.000 öğrenci ve 6.500 öğretmen, yarıyıl tatiline karnelerini alarak girdiler.
Aksaray genelindeki ilk, orta ve lise öğrencileri, 15 günlük yarıyıl tatiline girdi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da öğrencilerin karne heyecanlarına ortak oldu.

Şehirdeki karne heyecanı, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Milli Eğitim Müdürü Metin Alparslan’ın Kazıcık İlkokulu’nda gerçekleşen karne dağıtım törenine katılmasıyla daha da renklendi. Vali Kumbuzoğlu, öğrencilere karne dağıtarak tatilin keyfini paylaştı.
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Kazıcık İlkokulu’nda öğrencilerle yakından ilgilenerek, tatil sürecinde kitap okumalarını ve dinlenmelerini önerdi. Öğrencilere başarı dileklerini ileten Vali Kumbuzoğlu, eğitim ve öğretimde başarılarının devamını diledi.
Karne dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan Aksaray valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “2023-2024 eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısını başarıyla bitirdik. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Eğitim ve öğretim, bir ülkenin gelişimi için çok değerli ve kıymetli. Ülkemizin, milletimizin, devletimizin gelişmesi için eğitime, bütün dünya pay ayırıyor ve bütün dünya bu konuda kaynaklarını harcıyor. Biz de bu şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, eğitim alanında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bütün okulları elden geçiriyoruz. Atölyeleriyle, konferans merkezleriyle, derslikleriyle, okullarımızı iç dizayn olarak en iyi şekilde çocuklarımıza ve öğretmenlerimize en iyi imkanları tanımaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Açıklamasında öğretmenlere de teşekkür eden Vali Kumbuzoğlu, “Burada öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Onlar çok önemli bir iş yapıyorlar. Bir sanatçının mermeri işleyerek ona değer kazandırması ne kadar zor bir şeyse, öğretmenlerimiz de çocuklarımıza en iyi şekilde ilgi alaka göstererek, onları eğiterek topluma kazandırmaya çalışıyorlar. Anne ve baba olarak çocuk yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bazı zamanlarda çocuğumuza söz geçiremiyoruz. Çocuğumuzu zaman zaman yönlendiremiyoruz ama bütün bu zorlukları öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz bu zorluklarla başa çıkarak, çocukları en iyi şekilde işleyerek devlete, sisteme ve milletimize kazandırıyorlar. Bu bakımdan zor bir iş yapıyorlar, kendilerini yürekten tebrik ederim.” diye konuştu.
Açıklamasında velilere de seslenen Vali Kumbuzoğlu, “Sevgili velilerimize de seslenmek istiyorum. Bu kadar zor bir süreçte, öğretmenlerimiz bu kadar fedakarlık yaparken, velilerimizin de öğretmen ve idarecileri yalnız bırakmaması gerekiyor. Kendileri de aynı zamanda evlerinde çocuklara çok iyi bir şekilde destek vermeleri gerekiyor. Öğretmenlerimizin çizdiği doğrultuda, öğrencilere destek vermeleri gerekiyor. Çocukları geleceğe hazırlamak adına anne ve baba olarak bizlere düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor. Öğrencilerin sadece ödev yapan, ders çalışan değil, devlete, millete, topluma çalışan, üreten, gerçeği gören, vatana, devlete, millete bağlı birer evlat olarak yetiştirmek noktasında anne ve babalar olarak bize çok önemli görevler düşüyor.” dedi.

Vali Kumbuzoğlu öğrencilere kitap okumayı ihmal etmemelerini ve kitap okumanın önemini vurgularken, “Sevgili öğrenciler, iki haftalık bir tatil var. Gezin, dolaşın, eğlenin bütün arkadaşlarınızla özgürlüğün tadını çıkarın ama bu arada da bol bol kitap okumayı ihmal etmeyelim. Çünkü kitap okumak çok büyük bir değerdir. Çok büyük değerleri yüklenerek hayata atılıyorsunuz, bunun yolu kitap okumaktır. Hem gezeceğiz, hem dolaşacağız hem de eğleneceğiz ama kitap okumayı da ihmal etmeyeceğiz. Bu vesileyle öğretmen ve idarecilerimizi yürekten tebrik ediyorum, öğrencilerimizin de alınlarından öpüyorum. Kendilerini çok sevdiğimizi, her şeyi onlar için yaptığımızı, onların bizim her şeyimiz olduğunu bir an bile unutmasınlar. Kendilerini seviyoruz, kendilerine iyi tatiller diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.
Kazıcıktol İlkokulunda öğrenim gören Leyla Hira isimli öğrenci ise, “Tatile girdiğim için çok mutluyum. Bütün arkadaşlarıma iyi tatiller diliyorum. Tatilde arkadaşlarımla vakit geçireceğim, oyunlar oynayacağım, kitaplar okuyacağım.” Diyerek tatil heyecanını dile getirdi.
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ın köyü olan Kazıcıktolu’ndaki karne dağıtım töreninde Vali Kumbuzoğlu, öğrencilere, öğretmenlere ve idarecilere sömestir tatilini tebrik etti. Aksaray’da yaşanan bu anlamlı karne töreni, öğrencilerin ve öğretmenlerin yarıyıl tatiline renk kattı. Karnelerini alan öğrenciler, aileleriyle birlikte bu özel dönemin tadını çıkarmaya başladı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz