Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da öğrenciler yaptı: MOGA ile elektrikli araçta yeni bir çağ başlıyor!

Aksaray Üniversitesi kampüsünde öğrenciler tarafından önemli bir gelişme yaşandı. Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu araç, kampüs içerisinde sergilendi.

Aksaray Üniversitesi kampüsünde öğrenciler

MOGA elektrikli otomobil Aksaray Üniversitesi Gürman İnovasyon ekibi tarafından tasarlandı. Tasarlanan bu otomobil, öğrencilerin görebileceği noktada sergilendi. Konu hakkında açıklama yapan genç öğrenci ise “Aracımızı yaparken her zaman bir mühendis atasözünden yola çıktık. “Çalışıyorsa elleme”. MOGA aracımız aslında elektrikli ama hibrit motorda çalışabilecek potansiyelde bir araç. Üzerinde iki kilovatlık bir elektrik motoru  ve bu motorun sürücü kartı öğrenciler tarafından tasarlanmış durumda. Aracımız şu an 50 km menzil ve 45 km hızla hız yapabilmekte. Aracın kendine ait bir sesli asistanı  mevcut. Yapay zeka destekli, BU araç ile sürüş esnasında konforu artırmaya yönelik bir çalışma yaptık. Sürücü gideceği mesafeyi, menzili, anlık hızını ve hava durumunu sesli olarak öğrenebiliyor. Her zaman geliştirmeye yönelik AR-GE çalışmalarını devam ettireceğiz. Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin yapabileceği çok şey var. Yeter li siz destek olmaya devam edin” ifadelerine yer verdi

Konu hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Tolga Taner, “otomotiv teknoloji programında 2005 yılından bu yana öğretim görevlisi olarak çalışmaktayım. Yeni bir projemiz olan, arkadaşlara danışmanlığını yaptığım bu proje hepimiz için gurur kaynağı oldu. Çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Ağustos Gerçe