Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da o isim için suç duyurusunda bulunuldu!

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilmesiyle birlikte, çocuk hakları, çocuk haklarının yasalarca tanınması ve bu haklara ulaşamayan çocuklar hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla 20 Kasım tarihi Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaya başlandı. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, Türkiye Cumhuriyeti tarafından 14 Eylül 1990 tarihinde kabul edildi.

Her yıl 20 Kasımda kutlanan ‘’20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolaysıyla bu yıl İlgili Sivil Toplum Örgütlerinin katılımıyla Gazze’de yaşanan insanlık dışı zulümlerle yapılan çocuk katliamlarını dile getirmek ve savaş suçu işleyen Benjamin Netanyahu hakkında suç duyurusunda bulunmak için İmza kampanyası başlattılar.

Aksaray’da ilk imzalar Cuma namazı öncesi Ulu Camii önünde başladı gönüllü sivil toplum örgütleri kendi üyeleri arasında topladıkları imzaları 20 Kasım 2023 tarihinde saat 14.00 de Aksaray Adliye Sarayında Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edecekler.

Yapılan açıklamada her vatandaşın suç durusunda bulunma hakkı vardır Adliyeye giderek hazır olan matbu belgeyi doldurmak suretiyle imza kampanyasına dâhil olabilirler 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolaysıyla tüm halkımızı Saat 14.00 de adliye önünde imza atmaya davet ediyoruz ‘’ denildi.

Haber: Avni Kuru