Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da nüfus artış hızı ne oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından düzenli olarak yayımlanan veriler kapsamında Aksaray’ın yıllık göç alma yüzdesi belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Mayıs ayı il sunumu verileri kapsamında Aksaray’ın 2020-2023 yılları arasında aldığı nüfus göz önünde tutularak nüfus artış hızı verileri netlik kazandı. TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında 2020-2021 yılları arasında Aksaray’ın nüfus artış hızı 14,2 olarak kaydedildi.

TÜİK’in yayımlamış olduğu Mayıs ayı nüfus verileri kapsamında kaydedilen verilerin devamında 2021-2022 yılları arasında yaşanan nüfus artış hızının bir önceki yıla göre gerileyerek 9,2 olarak kaydedildiği görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Aksaray baz alınarak oluşturulan verilerinin devamında yer alan 2022-2023 yıllarında yaşanan nüfus artış hızı verileri ise 12,5 olarak kaydedildi.

Bu veriler, Aksaray’ın nüfus oranının gözler önüne serilebilmesi bakımından önem arz ederken aynı zamanda nüfus üzerine istişare yapabilmek adına da önem arz ediyor.

Ağustos Gerçe