Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Müftü Işıldar’ın katılımıyla Yaz Kur’an Kursu başladı

Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın katılımıyla Eyüp Sultan Camii’nde Yaz Kur’an Kursları başladı. Aksaray Müftülüğü tarafından her yıl yaz tatilinde düzenlenen Kur’an kurslarının açılışı gerçekleşti.

Aksaray İl Müftüsü Veysel

Kursların açılış törenine, Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptıran öğrenciler ve velileri yoğun ilgi gösterdi.

Açılış etkinliğinde İl Müftüsü Veysel Işıldar, öğrenci ve velilerle yakından ilgilendi. Müftü Işıldar, açılış konuşmasında, “Camilerimiz bizlere huzur veriyor. Bu huzur ortamları her yaz olduğu gibi bu yaz da çocuk sesleri ve Kur’an ile dolacak. Bugün başlayan yaz Kur’an Kurslarının herkes için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Müftü Işıldar’ın konuşmasının ardından, kursların resmi açılışı yapılan dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Açılışın ardından çocuklar için hazırlanan balonlar dağıtıldı, bu da çocukların büyük keyif almasını sağladı ve renkli görüntülerin oluşmasına vesile oldu. Çocuklar doyasıya eğlenirken, veliler de bu coşkulu ortamdan memnuniyetlerini dile getirdi.

Yaz Kur’an Kursları, çocukların dini bilgiler edinmeleri ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor. Kurslarda, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmenin yanı sıra, temel dini bilgiler ve ahlaki değerler de öğrencilere aktarılıyor. Yaz boyunca devam edecek kurslarda çeşitli etkinliklerle çocukların dini eğitimlerini eğlenceli hale getirmeyi hedefleniyor.

Müftülük yetkilileri, Yaz Kur’an Kurslarının çocuklar için önemine dikkat çekerek, çocukların bu kurslara katılımının manevi gelişimlerine büyük katkı sağladığını belirtti.

Fatma Altınok