Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da minik çocuklar çevre bilincine sahip oluyor

Aksaray belediyesi tarafından hayata geçirilen önemli projeler arasında yer alan Toplama Ayırma Tesisi, şehir içerisinde hizmet ermeye devam ediyor. Toplama Ayırma Tesisleri, elde ettiği geri dönüşüm oranları ile beğeni topluyor.

Aksaray belediyesi tarafından hayata

Aksaray’daki Toplama Ayırma Tesisi, 1 tona tık kağıt ve 20 ailenin aylık enerjisini şehre yeniden kazandırıyor. Geri dönüşüm yapılması ve çevrenin sürdürülebilirliğinin sağlanması bakımından oldukça büyük önem arz eden bu uygulama, ayrıca vatandaşların çevre bilinci edinmesine de olanak tanıyor.

Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen Toplama Ayırma Tesisini ziyaret eden çocuklar ise burada hem işleyişi görüyor hem de konu hakkında ilgili kişilerden bilgi alıyorlar.

Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Toplama Ayırma Tesisimizde; Çevre bilincini geliştirmek ve sürdürülebilir geleceğe katkı sağlamak amacıyla öğrencilerimizi misafir ettik. Miniklerimize sıfır atık konusunda bilgiler verip, çevre sertifikalarını teslim ettik. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ağustos Gerçe