Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Mercedes Fabrikası çalışanları zam için eylem yaptı!

Aksaray’da bulunan Mercedes Kamyon

Aksaray’da bulunan Mercedes Kamyon Fabrikasında çalışan işçiler, şirketin %35 zam teklifini reddederek, maaşlarına %119 zam ve artı sosyal haklar talep ediyorlar.

 

Türk Metalsen Sendikası’nın işyeri temsilcisi Sinan Altınsoy, eylem sırasında yaptığı konuşmada, sendikanın, çalışanların haklarını savunmak için kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini belirtti.

Aksaray’da faaliyet gösteren Mercedes Benz Kamyon Fabrikası çalışanları, maaşlarına yapılan %35 zam teklifini yetersiz bularak iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Türk Metalsen Sendikası’nın işyeri temsilcisi Sinan Altınsoy, eylem sırasında yaptığı konuşmada sendikanın, işçilerin haklarını savunmak adına kararlılıkla mücadele ettiklerini dile getirdi.

Altınsoy, “Sendikamız Türk Metal ile MESS arasındaki toplu iş sözleşmesi müzakeremiz arabulucu sürecinde devam etmekte olup, bizler haklı davamızda emeğimiz için, ekmeğimiz için, çocuklarımızın geleceği için, genel başkanımız önderliğinde hakkımızı alana kadar mücadelemize ve eylemlerimize devam ediyoruz. Bugün de burada alkışlı yürüyüş protestomuz için bir aradayız, beraberiz. Ne ezilen ne de ezen olacağız. İnsanca, hakça bir yaşam istiyoruz. Kavgamız ekmek kavgasıdır. El ele, kol kola, omuz omuza. Zafer direnen mücadele eden emekçisinin olacak. Zafer bizim olacak.” ifadelerini kullandı.

Çalışanlar, alkışlar eşliğinde taleplerini dile getirirken, sloganlar atarak desteklerini gösterdi. İşçilerin %119 zam ve artı sosyal haklar talebi, işçi hakları ve toplu sözleşme müzakereleri konusundaki hassasiyeti yeniden gündeme getirirken, şirket ile işçiler arasındaki denge arayışı da dikkatleri üzerine çekti.

Haber; Fatma Altınok