Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da mera ıslah projeleri hızla ilerliyor: 10.841 yeni bitki dikilecek!

Aksaray’da mera ıslah ve amenajman projeleri hız kesmeden devam ediyor. Eskil ilçesi ve Baymış köyünde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen projelerde toplam 10.841 adet bitki dikimi gerçekleştirilecek. Projelerle, meraların ot veriminin artırılması ve rüzgâr erozyonunun önlenmesi hedefleniyor.

Aksaray’da mera ıslah ve

Aksaray’da sürdürülen mera ıslah ve amenajman projeleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle büyük bir hızla devam ediyor. Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Enstitüsü Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile, Eskil ilçesi ve Baymış köyünde toplamda 5.000 adet Amerikan Tuz Çalısı ve 5.841 adet Bozkır Otu dikimi planlandı.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir ile Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Enstitüsü Müdürü Dr. Cihan Uzun’un imzaladığı protokol, meraların ot verimini artırarak kaba yem açığının kapatılması, toprak muhafazası ve rüzgâr erozyonunun önlenmesi hedeflerine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu projeler, hem çevre koruma hem de tarımsal üretkenliği artırma açısından kritik bir öneme sahip. Aksaray’da gerçekleştirilecek dikimlerin, bölgedeki tarımsal sürdürülebilirliği desteklemesi ve çiftçilere katkı sağlaması bekleniyor.

Fatma Altınok