Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da mantar üretiminde devrim; kadın girişimci iş başında!

Aksaray’ın Doğantarla Köyü’nde yaşayan

Aksaray’ın Doğantarla Köyü’nde yaşayan kadın girişimci Rahime Kara ve köy muhtarı eşi Fatih Kara, köylerine büyük bir örnek teşkil ediyor. 112 metrekarelik alanda kurdukları mantar serasında yıllık 22 ton mantar üretimi gerçekleştiren bu başarılı çift, aynı zamanda 4 kadına da istihdam sağlıyor.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, bu örnek girişimi ziyaret ederek çifti tebrik etti. Mantar üretim serasında incelemelerde bulunan Vali Kumbuzoğlu, kırsal bölgelerde mantar yetiştiriciliğinin önemine dikkat çekti ve yüzde 70’i hibe desteklerle kurulan mantar seralarının yaygınlaştırılacağını vurguladı.

Köy muhtarı Fatih Kara, yaptığı açıklamada, mantar seralarının köylerine örnek olduğunu ve bu üretim modelinin aile bütçelerine önemli katkılar sağladığını belirtti. Köylerinde yılda yaklaşık 20-22 ton mantar ürettiklerini ifade etti.

Rahime Kara ise köylerinde gelir getirici bir iş yapma fikrini nasıl geliştirdiklerini anlattı. Mantar üretimini tercih ettiklerini ve pazar sıkıntısı yaşamadıklarını belirterek, “Mantarın alıcısı ayağımıza geliyor. Herkese tavsiye ederim.” dedi.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, bu tür başarılı uygulamaların geliştirilmesi ve çoğaltılması için çalışmalarının kararlılıkla süreceğini söyledi. Muhtar Kara ise devletin alternatif üretim uygulamalarında çiftçilere sunduğu desteklerin ciddi maddi kazançlara dönüşebileceğine dikkat çekti. Doğantarla Köyü, kadın girişimciliği ve tarım alanındaki başarılı uygulamalarıyla öne çıkan bir köy haline geldi.

Haber: Ağustos Gerçe