Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Kurban kesim organizasyonu tanıtım toplantısı yapıldı

  Aksaray İl Müftüsü

 

Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Aksaray Şubesi tarafından “2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı” gerçekleştirdi.

Toplantı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcı Kadir Dinç’in konuşmacı olarak katılım gösterdi.

Yaklaşan Kurban Bayramının önemine değinen Diyanet İşleri Başkan Yardımcı Dinç, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, kurban ibadetinin yerine getirilmesi hususunda rehberlik etme, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunma, yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürerek onlara bayram sevinci yaşatma amaç ve hedefi ile var gücüyle çalıştıklarını hatırlatarak, Kurban ibadetinde derin bir kulluk bilinci bulunuyor.” dedi.

Aksaray İl Müftüsü Işıldar ise kurban ibadetinin öneminden bahsederek, Kurban’ın İslam dininde ki yerini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasının sonunda ise İl Müftüsü Işıldar, “Diyanet İşleri Başkanımıza ve din görevlilerine teşekkür etti.

 

Toplantının sonunda ise İl Müftüsü Işıldar, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dinç’e seccade hediye ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çekilerek program sonlandı.

Haber: Fatma Altınok