Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da koyunlar ürktü, 54 koyun telef oldu

Nurgöz köyünde 54 küçükbaş

Nurgöz köyünde 54 küçükbaş hayvan telef oldu.

İsmail ve Ramazan Kayabaşı’ya ait 54 koyun bilinmeyen bir neden dolayı ürkerek birbirlerinin ölümüne neden oldu.

Olay; Aksaray’ın Nurgüz köyünde hayvancılık yapan İsmail Kayabaşı’ya ait 51 adet koyun ve Ramazan Kayabaşı’na ait 3 koyunun kaldığı mağarada meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre; Aksaray Nurgöz köyünde bilinmeyen bir nedenden dolayı hayvanlar ürkerek birbirlerini ezerek telef oldu. Olayın duyulması ile Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve İl Özel İdare ekipleri olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Hayvan yetiştiricisi İsmail Kayabaşı olayı şu şekilde anlattı.

Koyunlarım her zamanki yerlerinde kalıyor idi. Her ne sebepten olduysa bir şekilde dışarıda kalan hayvanlar ürkerek içerde kalan hayvanların üstüne çıkarak nefes almalarına engel olmuş olsa gerek neden olduğunu bilmiyorum diyerek üzücü olay hakkında bilgi verdi. Aksaray Tarım ve Orman müdürlüğünden gelen Veteriner hekimler ölen hayvanlardan numuneler alarak laboratuvara gönderildi. Laboratuvar sonuçlarına göre hayvanların neden öldüğü ortaya çıkacak.

Aksaray İl Özel İdare ekipleri olay yerinde ölen koyunları çevreye zarar vermemesi adına derin çukurlar açılarak gömülerek ortadan kaldırıldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk; Nurgüz köyünde 54 küçükbaş hayvanın telef olduğunu duyduk bunun üzerine Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürümüz Bülent Saklav beyle olay yerine geldik. Burada Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün Veteriner hekimleri hayvanlardan numuneler aldı. İnceletmek üzere laboratuvara gönderdik. Her ne sebepten, olduysa üzücü bir olay üreticilerimiz İsmail ve Ramazan Kayabaşı’ya ait 54 koyun telef oldu. Ben üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum rabbim hiç bir üreticimize bu tip olaylar yaşatmasın diyerek tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum dedi.

Haber; Ağustos Gerçe