Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Konferansta Din Hizmetlerinin Önemi ve Topluma Etkisi Tartışıldı!

Aksaray İl Müftülüğü koordinesinde

Aksaray İl Müftülüğü koordinesinde “Din Hizmetlerinde Aidiyet ve Adanmışlık” konulu konferans gerçekleştirildi.  Aksaray Kültür Merkezinde Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Din görevlilerine yönelik yapılan konferansta din görevlisinin nasıl bir birey olması konusuna dikkat çekilerek toplumda davranışlarıyla örnek biri olması gerektiği vurguladı. Çok sayıda katılımcının yer aldığı konferansta Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Konferansın açılış konuşmasını İl Müftüsü Veysel Işıldar yaptı.

Müftü Işıldar konuşmasında din görevlilerinin yapmış oldukları görevlere ve çalışmalar değinerek din görevlilerinin topluma örnek olmaları gerektiğini altını çizdi.

İl Müftümüz Veysel Işıldar konferansa yönelik konuşmasında; “Din görevlisi bulunduğu yerde en çok saygı duyulan hal ve anlayış ile herkese örnek olacak bir şahsiyettir. Cemaate sadece namaz kıldırmakla kalmaz aynı zamanda dini meselelerde olduğu gibi diğer sosyal konularda cemaatine yardımcı ve örnek olur” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz konferansta yaptığı açıklamasında, Din görevlilerin İslam’ın inanç, ilke ve değerleri çerçevesinde bireylerin sorunlarının çözmelerine yardımcı olmalarına, daha samimi, manevî ve dinî danışmanlık görevi yürütmeye daha içten olduklarını değindi.

Programın sonunda ise katılım gösteren Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz’a  İl Müftüsü Veysel Işıldar, halı hediye takdim etti.

Haber: Fatma Altınok