Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da konaklar restorasyon ediliyor

Aksaray Belediye Başkan Adayı

Aksaray Belediye Başkan Adayı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın tarihi mirasına sahip çıkarak eski ve harap olmuş eserleri restore etmeye devam ediyor.

19.yüzyıla ait olduğu bilinen ve Aksaray’ın evleri örneklerinden bir olan konakta restorasyon çalışmalarına başlandığı duyuran Dinçer, “Mülkiyetini Belediyemize kazandırdığımız eseri en kısa zamanda aslına uygun olarak restore ederek kültür hazinemize kazandıracağız” dedi.

Aksaray’da yürüttüğü çalışmalarla sık sık gündeme gelen Belediye başkanı Dinçer şehrin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkan Aksaray halkına hizmet için restore ediyor. Aksaray’ın güzel evlerinden olan ve 19 yüzyıla ait olduğu bilinen konak yılları içerisinde harap olmasının ardından yeniden hizmete açılmak için çalışmalar başlatıldı.

Belediye Başkanı Dinçer konuyla ilgili açıklamasında, “Restorasyon bizim işimiz. Çünkü biz eser belediyeciliği anlayışıyla çalışıyoruz. 19.yüzyıl dönemine ait tarihi Aksaray evlerinin en güzel örneklerinden biri olan Konakta çalışmalara başladık. Mülkiyetini Belediyemize kazandırdığımız eseri en kısa zamanda aslına uygun olarak restore ederek kültür hazinemize kazandıracağız. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Haber: Fatma Altınok