Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da koç katım töreni yapıldı

Aksaray’da gerçekleştirilen koç katım

Aksaray’da gerçekleştirilen koç katım töreni büyük bir ilgiyle karşılandı. Törene Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Borsa Başkanı Hamit Özkök, Koyun ve Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, STK başkanları ve daire müdürleri katıldı. Aksaray Ticaret Borsası’nın ev sahipliği yaptığı programda konuşan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, heyecan verici açıklamalar yaptı.

Özkök, “Bugün, koyunculuk alanında önemli bir adım atıyoruz. Kırşehir’den bin adet damızlık toklu ve 75 adet koç getirerek Aksaray’ın kaliteli damızlık üretimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu projemizle Türkiye’nin en büyük koyunculuk merkezini oluşturmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Tesisimiz, 5 bin başlık küçükbaş hayvan kapasitesine sahip. Sayın Valimizin tarım ve hayvancılığa verdiği destekle birlikte, Aksaray’ın bölgeye ve ülkeye hizmet etmek adına en iyi çalışmalara imza atacağız. Bu heyecan verici törende yer aldığınız için hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu da törende bir açıklama yaparak, Aksaray’ın tarım, hayvancılık ve sanayi alanında yükselen bir şehir olduğunu vurguladı. Aydoğdu, “Aksaray’ın hayvancılık sektöründeki önemi göz ardı edilemez. Bu tören, şehrimizin bu potansiyelini daha da geliştirmek için atılan önemli bir adımdır. Tarım Bakanlığı ile birlikte başlattığımız ‘Köyümde Yaşamak için Sebeplerim Var’ projesiyle Aksaray, Türkiye genelinde 3. sıraya yükselmiştir. Birlikte daha büyük başarılara imza atacağmıza inanıyorum. Bu güzel etkinlik için hepinize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bu heyecan dolu etkinlik, Aksaray’ın hayvancılık sektöründe öncü bir konuma yükselme çabalarını ve şehrin genel kalkınmasına sağladığı katkıyı gösteriyor.

Haber: Fatma Altınok