Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Keşfedilmeyi Bekleyen Gizemli Şehir: Gaziemir Yeraltı Labirenti!

Aksaray’ın yeraltı şehirleri arasında

Aksaray’ın yeraltı şehirleri arasında bulunan ve konumu ile dikkat çeken Gaziemir yeraltı şehri ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor.
Aksaray Güzelyurt ilçesine bağlı Gaziemir köyünde yer alan Gaziemir yeraltı şehri Kapadokya bölgesinde bulunan diğer yeraltı şehirlerinden farklı olarak yapısıyla dikkat çekiyor. Taş örme koridordan geçirilerek girilen yeraltı şehri Gaziemir köyünün meydanında yer alıyor.
Diğer yeraltı şehirlerine pek benzemeyen Gaziemir yeraltı şehri elli metre karelik büyük bir alana yayılmış halde bulunuyor. Girişi oldukça rahat olan yeraltı şehrinin gözetleme kulesinde bulunduğu tepede su arkları hiç kapatılmamış bir halde bırakılması görenleri etkiliyor.
Hitit sanatını yansıtan taş bindirme tekniği diğer yeraltı şehirlerinde bulunmaya bir türden ziyaretçilerinin karşına çıkıyor.
Gaziemir Yeraltı Şehrinin Yapımı;
İki kilise, şarap yapım atölyesi ve çok sayıda şarap küpünün bulunduğu yeraltı şehrinde erzak depoları, ocaklar, hayvan barınakları ile yaşam mekanları dikkat çekiyor. Bir nevi kervansaray mantığında yapılmış olan yer altı şehrinin uzun koridorlarında insanların yatarak dinlenebileceği bölmeler yapılmıştır.
Gaziemir köyünde yer alan Gaziemir yeraltı şehri Kapadokya bölgesinin dikkat çeken yeraltı şehirleri arasında yer alırken görünümü ile etkileyen yeraltı şehir ziyaretçilerini bekliyor.

Haber: Fatma Altınok