Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Kadınlar Meydana İndi; Her Zorluğun Üstesinden Geliriz!

İyi Parti Aksaray İl

İyi Parti Aksaray İl Başkanlığı 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle Aksaray’ın meydanında etkinlik gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu programda kadınlara karanfil ve ekmek dağıtıldı.

İyi Parti İl Başkanlığı Aksaray 15 Temmuz Meydanında 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü programı düzenledi. Davul ve zurna eşliğinde başlayan programa katılım yoğundu. Programa; İyi Parti Kadın Politikaları Başkanı Naciye Akkuş Türk, İyi Parti İl Başkanı Sercan Belgemen, İyi Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, İyi Parti Aksaray Belediye Başkan Adayı Tuğrul Karacaer, İyi Parti Aksaray Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İyi Parti Kadın Politikaları Başkanı Naciye Akkuş Türk programda yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, biz kadınları anlatırken; “Dünyada her şey kadının eseridir” diyerek kadınların ne kadar güçlü olduğunu vurgulamıştır. Evet biz, şefkat dolu, merhametli ve güçlü olduğumuzu, dahası her şeye layık olduğumuzu biliriz. Keşke Atamızın o günkü vizyonu bugün layıkıyla anlaşabilseydi. O zaman ne savaşlar ne de ölümler olurdu.” Dedi.

“Biz kadınlar her türlü zorluğu aşabiliriz diyen Akkuş, “Biz kadınlar biliyoruz ki çıkardığımız her ses yankı bulacaktır. Haykırışlarımızla dünyayı daha yaşanabilir daha müreffeh bir yere dönüştürebiliriz. Biz kadınlar, en derin denizde yüzebilir en yüksek zirveye tırmanabiliriz. Biz her türlü zorluğun üstesinden gelebiliriz. Bizlerin en büyük arzusu kadınlara eşit fırsatlar tanınması, özgür olmamız, saygıya layık olduğumuzun bilinmesidir. Bizler adaletli bir yaşamı hak ediyoruz. En önemli hakkımız yaşam hakkı için dahi maalesef çok büyük mücadeleler veriyoruz. Kendilerinde kadını öldürmeyi hak gören bir zihniyet ile hala bu yüzyılda bile karşı karşıyayız. Kadınların yaşam hakkı dışında en çok mücadele etmek zorunda olduğu, siyasal ve eşit temsil, eşit işe eşit ücret, kız çocuklarının eğitim haklarıyla çok görülüyor. Maalesef ülkemizde bu zor ve ağır mücadeleyi kadınlar olarak halen yapmak zorunda kalsak da bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar olarak bizler ekonomik özgürlüğümüz olmadan var olamayız. Güçlü Türkiye için güçlü kadın şarttır. O nedenle çıkış noktası dünya emekçi kadınlar günü olan 8 Mart Dünya kadınlar günümüz hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm kadınlar nezdinde kutlu olsun. Kurucu genel başkanı bir kadın olan ve daha kuruluş aşamasında kadınların siyasi hayatta varlığı için mücadele eden İyi Partili kadınlar olarak bu yolda mücadelemizi gururla sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından ekmek dağıtılmasının manasını açıklayan Naciye Akkuş Türk, “Biz kadınları kuru ekmeğe mahkum eden insanlara karşı, biz kadınlar çalışarak her türlü ekmeğimizi taştan çıkarırız. Evimizde evimizin hanımı, işyerimizde işimizin patronu oluruz. Buradan Türk kadınlarına selam göndermek istiyorum; İlk Türk Kadın Hükümdarımız Tomris Hatun’a selam olsun, Kurtuluş Savaşı Kahramanlarımız Kara Fatma’ya, Nene Hatun’a, Şerife Bacıya selam olsun, Bilim İnsanlarımızdan Engin Arık’a selam olsun, sanat insanlarımızdan Afife Jale’ye selam olsun, sporcularımız filenin sultanlarına selam olsun, Atatürk’ümüzün annesi, güzel insan Zübeyde Hanım’a selam olsun, Atatürk’ün kızı, güneşimiz, idolümüz, genel başkanımız Meral Akşener’e selam olsun.” diyerek sözlerine son verdi.

Programın ardından kadınlara önlük, karanfil ve ekmek dağıtılarak program sona erdi.

Haber: Hakan Hidayet Deniz