Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Kadın Kooperatifinin Örnek Başarısı: 48 Kadın, Üretim ve İstihdamda Öncü Oldu!

Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde kurulan

Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde kurulan ve 48 kadın üyesi bulunan Gülağaç Aşıklı Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, seralarında domates, salatalık ve marul üretimi yaparak hem yöresel ürünlerin pazarlanmasını sağlıyor hem de dezavantajlı kadınlara istihdam olanağı sunuyor. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kooperatifi ziyaret ederek devlet desteğinin devam edeceğini belirtti.

Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde kurulan Gülağaç Aşıklı Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, 48 kadın üyesiyle yöresel ürünlerin üretim, pazarlama ve satışını başarıyla gerçekleştiriyor. Kooperatif, ayrıca 5 bin 500 m² alanda kurduğu serada domates, salatalık ve marul yetiştirerek, dezavantajlı kadınlardan oluşan 15 kişiye de istihdam sağlıyor.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Gülağaç İlçesi’nde bulunan Aşıklı Üretim ve Pazarlama Kooperatifini ziyaret etti. Kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Kumbuzoğlu, serada incelemelerde bulundu ve kadınlarla birlikte salatalık hasadı yaptı. Vali Kumbuzoğlu, 2020 yılında kurulan kooperatifin kısa sürede büyük başarılar elde ettiğini ve kadın girişimciliği açısından önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Vali Kumbuzoğlu, açıklamasında, “Burada kadınların birlik ve beraberliklerinden doğan gücü ve güzelliği görüyoruz. Büyük emek veriyorlar, örnek teşkil ediyorlar. Tarıma olan katkı açısından kadınların katkısı giderek artıyor. Devletin verdiği krediler, hibe ve katkılar karşılık buluyor. Bu başarı esasında kadın girişimciliği açısından önem taşıyor. Şehrin valisi olarak bundan büyük mutluluk duyuyorum ve bu büyüme sürecinde onlara desteğimizi daha da arttırma hedefinde olacağız,” dedi.

Kooperatif başkanı Yeşim Kavak, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün destekleri ile hazırlanan ve yüzde 80 hibe alan proje sayesinde seralarda salatalık, domates ve marul üretimi yaptıklarını belirtti. Kavak, “Pazar sorunumuz yok. Kooperatifimiz, üyelerimizden ve ilçede dezavantajlı grupta yer alan kadınlardan olmak üzere 15 kişiye iş imkânı sunuyor. Üretimin içinde olmak, aile bütçelerine katkı sağlamak kooperatif üyesi kadınlara büyük bir özgüven sağlıyor. Kadın kooperatifimizin yaptığı işlerle tüm kadınlara örnek oluyoruz. Bu imkanları sağlayan tüm yetkililere minnettarız,” dedi.

Fatma Altınok