Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da kaçan kurbanlık 24 Saat sonra gazetemizin Drone ile işte böyle bulundu!

Aksaray’da kaçan kurbanlığı gazetemizin Dronu buldu!

Aksaray’da kaçan kurbanlığı gazetemizin

Aksaray’da dün gece ilginç ve heyecanlı bir arama operasyonu yaşandı. Mandırasına kurbanlık büyükbaş hayvanını sokmak isteyen bir vatandaş, hayvanın aniden kaçmasıyla ne yapacağını şaşırdı. Kaçan hayvanı bulamayan vatandaş, hemen arkadaşlarını arayarak yardım istedi. Bu çağrı üzerine yaklaşık 10 kişilik bir ekip ve 5 araçlık bir arama grubu oluşturuldu.

Gece boyunca yapılan aramalar sonuç vermedi. Sabaha karşı hayvanları otlatan çobanlarla görüşen ekip, onlardan da olumlu bir bilgi alamadı. Çaresiz kalan vatandaş, gazetemizi arayarak drone ile arama yapmamız için yardım istedi.

Ekiplerimizin yola çıkmasının ardından yaklaşık 3 saatlik bir arama yapıldı. Drone ile bölge taranırken, çalıların arasında drone sesinden ürken hayvan fark edildi. Drone ile takip edilen büyükbaş hayvan, 10 kişilik ekibin koordineli çalışması sonucunda tekrar yakalanma girişiminde bulunuldu. Hayvan, diğer büyükbaş hayvanların otladığı bir alanda onların arasına karıştı ve buradan mandıraya geri getirildi.

Hayvan sahibi, bu zorlu süreçte destek olan arkadaşlarına ve drone yardımıyla aramayı gerçekleştiren gazetemize teşekkür dileklerinde bulundu. Büyükbaş hayvanına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaş, bu olayın herkes için bir ders olduğunu belirterek, dikkatli olmanın önemine vurgu yaptı

Fatma ALTINOK