Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da iyi tarım için kavun-karpuz fidesi desteği

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen İyi Tarım Uygulamaları projesi çerçevesinde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Hafta sonu gerçekleştirilen programda, üreticilere kavun ve karpuz fideleri dağıtıldı. Fidelerin tamamı, iyi tarım sertifikasyonu için ücretleri kendi karşılayan üreticilere ücretsiz olarak temin edildi.

Aksaray İl Tarım ve

Etkinliğe Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı. Fide desteğiyle hem üretim deseninin çeşitlendirilmesi hem de birim alandan elde edilen verimin artırılması hedefleniyor. Aynı zamanda, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim tekniklerinin benimsetilmesi amaçlanıyor.

Fide dağıtımında konuşan İl Müdürü Nejdet Demir, “İyi tarım uygulamaları ile hem toprağımızı koruyor hem de üreticimize ekonomik katkı sağlıyoruz. Bu projeyle üretimde kaliteyi artırmayı ve daha sağlıklı ürünler elde etmeyi amaçlıyoruz,” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun da destek verdiği proje kapsamında, önümüzdeki süreçte benzer desteklerin diğer ürün grupları için de devam edeceği belirtildi. Proje, bölgedeki tarımda sürdürülebilirlik bilincini artırmayı ve çevreye duyarlı üretim modelinin yaygınlaşmasını amaçlıyor.

Ağustos Gerçe