Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da İsrail Saldırılarına Karşı Tepki: Bu Zulüm Son Bulmalı!

Aksaray Köklü Değişim Şubesi, Ulu Cami önünde düzenlediği basın açıklamasıyla İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Cabir Sağlam, Müslüman liderleri pasif kalmakla eleştirirken, İslam dünyasına harekete geçme çağrısı yaptı.

Aksaray Köklü Değişim Şubesi,

Aksaray’da, Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde bir araya gelen Aksaray Köklü Değişim Şubesi üyeleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı. Tekbir sesleri eşliğinde gerçekleştirilen basın açıklamasında, grup adına konuşan Şube Başkanı Cabir Sağlam, İsrail’in Filistin topraklarında 76 yıldır süren işgal, katliam ve soykırımına karşı tepki gösterdi.

Sağlam, geçtiğimiz yıl 7 Ekim’de başlatılan Aksa Tufanı Harekatı’nın yıldönümüne dikkat çekerek, “İsrail’in yenilmezlik imajı bu harekatla sarsıldı. Ancak bu süreçte 57 İslam devleti harekete geçmedi,” dedi. Gazze’de bir yıl içinde yaşananları soykırım olarak nitelendiren Sağlam, 41 binden fazla kişinin şehit olduğunu ve şehirde büyük bir yıkımın yaşandığını vurguladı.

Sağlam, İslam dünyasındaki liderlerin ve uluslararası kuruluşların yetersiz kaldığını belirterek, Filistin’in kurtuluşu için orduların harekete geçirilmesi gerektiğini ifade etti. İsrail’le yapılacak müzakerelerin ve boykotların çözüm olmadığını, yalnızca askeri güçle işgalin sona erdirilebileceğini söyledi.

Basın açıklaması, Gazze’deki Müslümanların yaşadığı zulmün sona ermesi için yapılan dualarla sona erdi.

Avni Kuru