2024 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi kapsamında, Aksaray’da aile yapısını güçlendirmeye yönelik temaslar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nurettin Ulaş, beraberindeki idarecilerle birlikte Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, özellikle yeni evlenecek gençlerin desteklenmesi için atılabilecek adımlar masaya yatırıldı. İş dünyasının aile kurumunu destekleyici projelerde daha aktif rol alması gerektiği vurgulanırken, ekonomik destekler ve istihdam olanaklarının artırılması konusunda mutabakata varıldı.
İl Müdürü Nurettin Ulaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak genç çiftlere yönelik destek mekanizmalarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ise iş dünyasının bu süreçte sorumluluk alması gerektiğini ifade ederek, gençlerin hem ekonomik hem de sosyal anlamda güçlenmesi için çeşitli projeler geliştireceklerini söyledi.
Yetkililer, aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini belirterek, iş birliğinin sürdürülebilir olması için somut adımlar atılacağını vurguladı.
Aile Yılı kapsamında gerçekleştirilen bu görüşmelerin ilerleyen süreçte yeni projelerle somut hale getirilmesi bekleniyor.
Fatma Altınok