Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da ilkokul öğrencilerine Gıda güvenilirliği ve güvenilir gıda konulu eğitim verildi

Aksaray Tarım ve Orman

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından şehir içerisinde eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personelleri tarafından Yeşilova Ethem Baysal İlkokulu öğrencilerine eğitim verildi.

Gıda güvenilirliği ve güvenilir gıda konulu eğitimde, ilkokul öğrencileri gıda tüketiminde dikkat etmeleri gerekenler üzerine ve gıda güvenirliği konusundaki etkin çalışmalar hakkında bilinçlendirildi.

Gıda güvenilirliği ve güvenilir gıda konularında bilinçlendirme amacıyla düzenlenen eğitim faaliyetinde, öğrencilere gıda hijyeni, güvenilir gıda tüketimi ve sağlıklı beslenme konularında önemli bilgiler aktarıldı. Eğitimde, gıda ürünlerinin doğru saklanması, hijyen kurallarına uyulması ve güvenilir tedarik zinciri konularına değildi.

Öğrencilerin dikkatini çeken eğitimde, güvenilir gıda tüketiminin sağlık açısından önemi ve alınması gereken önlemler hakkında da detaylı bilgiler verildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personelleri tarafından bu tür eğitim etkinliklerinin devam edeceğini ön görülürken toplumun genç kesimine gıda güvenilirliği ve sağlıklı beslenme konularında destek olunması hedefleniyor.

Fatma Altınok