Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da içme su ihtiyacı her geçen gün artıyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bir haber kanalında yaptığı konuşmasında Aksaray ilinde yapım aşamasında olan yeni içme suyu projesi hakkında açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray’da yaşanan su sıkıntısından ötürü tedbirli olunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Küresel ısınmaya bağlı yağışların artık olumsuz etkiler bıraktığının altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, su ihtiyacının her geçen gün daha da arttığını vurguladı.

“Yağış Olsa Bile Aksaray’ımızda Su İhtiyacı Her Geçen Gün Artıyor”

Aksaray ilinde su sıkıntı yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Dinçer; “Aksaray’ımızda dönem itibariyle su sıkıntısı yaşanıyor. Bu artık bölgemizin bir gerçeği, Aksaray’ımızın bir gerçeği yağış olsa bile Aksaray’ımızda su ihtiyacı her geçen gün artıyor. Gerek nüfus artışına bağlı gerek tarımsal faaliyetlerin her geçen gün artıyor olması, yerel altı sularında çekilmeler bunun bir gerekçesi, su ihtiyacı her geçen gün artacağı artık aşikâr. Su tasarrufu ile mevzu bizim hiç bir zaman gündemimizden çıkmaması lazım bunu sürekli dile getiriyor ve vatandaşlara, kamuoyuna açıklama yapmamız icap ediyor. Herkesin sorumluluğudur bu, 7’den 70 ‘e yetkili, yetkisiz vatandaşımız bu bilinç içerisinde hareket etmesi gerekiyor” dedi.

“Son Zamanlarda Yağışlar Azaldı Ve Kullanım Arttı”

Sadece Aksaray ilini değil tüm dünyanın su sıkıntısı yaşadığına değinen Belediye Başkanı Dinçer; “Aksaray’ımız değil, bölgemiz, Türkiye dünya öyle artık su temel bir sebep. Bu sebeple mesela İtalya’da Fransa’da sulama ile ilgili tedbirler getirildi. Günün belirli saatlerinde su kullanımı ile ilgili kısıtlamalar getirildi. Küresel ısınmaya bağlı olarak yağış olmuyor, yağış olduğunda ise sel şekilde geliyor ve doğaya zarar veriyor, çevreye zarar veriyor kullanılacak su gelmiyor. Fakat artık bu dünyamızın bir gerçeği bir realite bu çerçevede hareket etmek gerekiyor. Su sadece son zamanlarda yağışlar azaldı ve kullanım arttı şeklinde sürekli bizim bunu gündemimizde tutup canlı tutmamız gerekiyor ve bu konuyu işlememiz icap ediyor” şeklinde konuştu.

Aksaray’ın su fakiri olan bir şehir olduğunu belirten Belediye Başkanı Dinçer; “Aksaray’ımızda bunlardan olumsuz etkilenen illerin başında, yağış itibariyle bölge itibariyle en az yağış alan illerden bir tanesi.  Su fakiri bir şehiriz, su kullanımında da çok cömertiz. Tarımda kullanılan suyumuz sulamaya bağlı tarım faaliyeti ekseninde itibariyle Aksaray’ımızda gerçekleştiriliyor. Su kullanımını, tüketimini teşvik eden büyük baş hayvancılığa Aksaray’da yine diğerlerine nazaran daha önemli ölçüde ön planda yer alıyor. Tabi ki nüfusumuzda artıyor. Nevşehir, Niğde diğer illere baktığımızda her yıl nüfusumuzda 10 bin,  15 bin nüfus artışı gerçekleşiyor” dedi.

“Gelecek Yıl Tamamen Yeni Sistemimiz Devreye Girmiş Olur”

İçme suyu projesinin birkaç ay içerisinde deneme sürecine gireceğini belirten Belediye Başkanı Dinçer; “Aksaray’ımızda 2016- 20217 yılında hatta 2017 yılında başlamış olan bir içme su projesi var. Devlet Şu İşleri Müdürlüğümüz tarafından yürütülen, arkadaşlarımız sürekli DSİ yetkilileriyle beraber hareket ediyorlar. Nasip olursa bir- bir buçuk ay içerisinde deneme sularımız verilecek. Yeni arıtmayı devreye almak üzereyiz, son aşamaya gelindi. Bağlıköy’deki arıtmada şuanda yeni arıtmaya sular verilmek üzere onun müjdesini de vatandaşlarımıza paylaşacağız. Yıl sonu itibariyle de Bağlıköy’deki yeni sistem membram artma sistemiyle yapılmış yeni su sistemimiz faaliyete geçecek belli ölçülerde. Gelecek yıl tamamen yeni sistemimiz devreye girmiş olur. Bununla ilgili bizim alt yapı çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

“Su Projesinde Devreye Girdikten Sonra Üst Katlara Su Çıkmıyor Sorunu Ortadan Kalkacak”

Vatandaşların su şikâyetlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü belirten Belediye Başkanı Dinçer, “Su Projesinde devreye girdikten sonra Aksaray’ımızda TOKİ bölgesinde ve birçok mahallemizde bize şikâyet konusu olan vatandaşlarımızın haklı olarak üçüncü, dördüncü ya da beşinci katlara su çıkmıyor sorunu ortadan kalkmış olacak. Yeni sistemle beraber terfi merkezleri yapılıyor belli bölgelerde birkaç tane suyu daha basınçlı bir şekilde sisteme verebileceğiz ve daha üst katlara su çıkararak bu sorunu bertaraf etmiş olacağız” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Fatma Altınok