Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da her gün 300 ton atık ekonomiye kazandırılıyor! 

Başkan Dinçer, “Geri dönüşümle hem çevremizi koruyor hem de ekonomimize katkı sağlıyoruz” diyerek duyarlılık çağrısı yaptı.

Başkan Dinçer, “Geri dönüşümle hem çevremizi koruyor hem de ekonomimize
Aksaray Belediyesi, çevre koruma ve sürdürülebilir şehircilik anlayışıyla yürüttüğü geri dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri tarafından günlük olarak toplanan 300 ton evsel atığın önemli bir kısmı ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor.
Her gün ortalama:
•3.500 kilogram pet,
•3.000 kilogram plastik,
•9.750 kilogram naylon,
•400 kilogram metal atık geri dönüşüm sistemine dahil edilerek ekonomiye katkı sağlanıyor.
Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, geri dönüşümün çevre kadar ekonomi açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
Aksaray’ımızda her gün yaklaşık 300 ton atık toplanıyor. Bu atıkların içerisinden günlük 16 tona yakın geri dönüştürülebilir maddeyi ayrıştırarak yeniden ekonomiye kazandırıyoruz. Bu hem doğamızı koruyor hem de milli servetimizin heba olmasını önlüyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, evsel atıklarını geri dönüşüme uygun şekilde ayrıştırarak bu sürece katkı sunmalarıdır. Geri dönüşüm bilinciyle hareket ederek hem kaynaklarımızı korumaya hem de daha yaşanabilir bir Aksaray oluşturmaya kararlılıkla devam edeceğiz dedi. 
Başkan Dinçer, çevre dostu bir şehir için tüm vatandaşları geri dönüşüm konusunda daha duyarlı olmaya davet ederken, özellikle evlerde atıkların ayrıştırılmasının bu sürecin en önemli adımı olduğunun altını çizdi.
Fatma Altınok