Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Yaşatılıyor

Hayat boyu öğrenme haftası

Hayat boyu öğrenme haftası etkinlikleri kapsamında Aksaray Halk Eğitim Merkezi ve akşam sanat okulu tarafından Halk Eğitim Merkezi önünde sergi açıldı.

Sergi açılışına Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek, Milli Eğitim Müdürü Metin Alparslan ile daire müdürleri ve kurs öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. 12 öğretmen ve 35 kursiyerin katıldığı sergi halk oyunları gösterisi ve Wuşu gösterisi ile başladı.

Açılış kurdelesinin kesilmesi merasiminde konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu organizasyonu çok kıymetli ve değerli. Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan tüm öğretmenlerimizi, usta öğreticilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bu organizasyona ilgi duyan tüm kursiyerlere, hanımefendilere, beyefendilere çok çok teşekkür ediyorum Temennimiz bu organizasyonların devam etmesi. Amacımız, hangi yaşta olursa olsun, hangi işle uğraşırsa uğraşsın öğrenme sürecinin devam etmesi ve kişinin kendisini geliştirmesi olacaktır. Tabii ki meslek sahibi olmak çok önemli, bunlara baktığınız giyim teknolojisi, müzik, spor, şiir sanatı ve her türlü halk oyunlarına hitap eden çok kapsamlı bir öğrenme süreci yaşıyoruz. Hayat boyu öğrenme haftası nedeniyle buradayız. Bu sevginin her birinde bir emek vardır. Sanat dolu etkinlikler var burada. Her birinin ayrı bir kıymeti var. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Vali ve beraberindeki heyet sergiyi gezerek kursiyer ve öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru çalışmaları yakından ilgilendi ve tebrik etti.

Ağustos Gerçe