Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi!

Aksaray İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” kapsamında 60 hafız kız öğrencinin icazet merasimi gerçekleştirildi. Programda, Cemaleddin Aksarayi Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, hafızlıklarını taçlandırmanın mutluluğunu yaşadı.

Aksaray İl Müftülüğü tarafından

Aksaray İl Müftülüğü, “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” çerçevesinde, 60 hafız kız öğrencinin katılımıyla anlamlı bir icazet merasimi düzenledi. Merasim, öğrencilerin hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, Kur’an-ı Kerim’i ezberlediklerinin belgesi olan icazetlerini aldıkları önemli bir etkinlik olarak dikkat çekti.

Aksaray Üniversitesi Konferans salonunda gerçekleştirilen törene, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray belediye başkan vekili Yakup Kadri Perek, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar, daire müdürleri, öğrenciler, aileleri ve okul öğretmenleri katıldı. Müftü Işıldar, yaptığı konuşmada hafızlığın önemine vurgu yaparak, öğrencilerin bu başarılarının toplum için büyük bir kazanç olduğunu ifade etti.

İl Müftüsü Veysel Işıldar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğreticilere ve Kur’an Kursu yöneticilerine teşekkür etti. Bu tür projelerin, genç nesilleri din eğitimi ile donatmanın yanı sıra, ahlaki değerlerin de güçlenmesine katkı sağladığını belirtti.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Bir bayanın bir kız çocuğunun hafız olmasını çok daha kıymetli buluyorum. Neden, çünkü her erkek hayata kadının penceresinden bakar, her erkeğin başarısı evdeki hanfendinin mutlu huzurlu iyi bir eğitmen olursa her ev cennet bahçesine döner. O yüzden ben kız çocuklarımızın hafızlıklarını çok daha önemli görüyorum.Allah sizi var etsin dedi.

Hafızlık icazet merasimi, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim okuma yeteneklerini sergilediği ve duygusal anların yaşandığı bir atmosferde gerçekleşti. Öğrencilerin aileleri, bu özel günde çocuklarının mutluluğunu paylaşmanın gururunu yaşadı.

Fatma Altınok