Türkiye’nin en önemli potansiyel sorunlarından bir tanesi olarak değerlendirilen kuraklık, sorununun duyun doğru kullanımı ile önüne geçmenin mümkün olduğunu ifade eden Aksaray Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte musluklarda boşa suyun akmaması gerektiği çağrısı yapıldı.
Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Boşa akan damla, geleceğimizden eksilen bir yaşam kaynağıdır… Yaz geldi, havalar ısındı. Bu yaz, musluğu bir saniye erken kapatmak, bahçeyi günün serin saatlerinde sulamak, boşa akan suyu durdurmak birer hayat kurtarma eylemidir. Unutmayalım: Bugün tasarruf ettiğimiz su, yarının susuz kalmayan dünyası demektir” sözlerine yer verdi.
Belediye tarafından yapılan bu farkındalık çağrısı, Türkiye’nin güncel sorunlarından bir tanesi olan kuraklık sorunu karşısında vatandaşlara duyarlı davranma hatırlatmasında bulunmak bakımından önem arz ediyor.
Yapılan bu çağrının ardından Aksaray’daki vatandaşların suyun doğru kullanımını sağlaması bekleniyor.
Haber Merkezi